Presentació de l’Índex FEGP de competitivitat comarcal 2021

Comunicats de premsa Estudis

Amb l’arribada de la tardor, aquest any ha arribat també la presentació de l’Índex FEGP de competitivitat comarcal 2021, celebrada el 23 de setembre a la Masia d’En Cabanyes. L’acte es va poder seguir presencialment i via streaming.
La supervivència del teixit empresarial davant la pandèmia i la millora de la sostenibilitat mediambiental, factors claus en el rànquing de competitivitat territorial de l’Índex FEGP de competitivitat comarcal 2021.

L’edició d’enguany de l’Índex FEGP de competitivitat comarcal vol centrar-se en quatre aspectes centrals: la comprensió dels factors que han determinat el grau d’afectació de les economies comarcals; el nivell de recuperació d’aquestes economies i els elements que hi influeixen; les potencialitats amb les quals compta cada territori per assolir millors models de desenvolupament i les noves dinàmiques i tendències que puguin estar emergint d’un xoc com el causat per la covid-19.

Tenint en compte la situació de canvi accelerat en la que ens trobem i que les dades de l’Índex fan referència a l’any 2020, en aquesta edició s’ha volgut introduir un apartat amb dades actualitzades que permetin conèixer el grau de recuperació econòmica de les comarques catalanes. El capítol “L’impacte de la covid-19” analitza amb dades desestacionalitzades la variació de l’ocupació i l’atur entre els mesos de febrer del 2020 i juny del 2021. Així doncs, és possible saber quants llocs de treball ha de recuperar cada comarca i quan atur ha de reduir per tal d’assolir una situació similar a la que es trobava en els moments previs a l’inici de la crisi.
.Durant la presentació, es va analitzar la situació de les comarques del Penedès i Garraf. Les presentacions amb l’anàlisi i conclusions de cada comarca les podeu trobar aquí:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *