SEPES Atenció Domiciliària analitza com afecta la calor a la gent gran

Notícies d'empresa

La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables davant l’onada de calor d’aquest 2022. Comptar amb professionals per cuidar a persones grans davant d’aquest tipus de situacions meteorològiques és fonamental per a la salut i l’estabilitat emocional de la persona.

Aquest col·lectiu de persones tenen un alt grau de risc a causa de tenir una sensació reduïda de la calor i, per tant, es protegeixen menys.

Tal com s’explica a l’estudi de l’Institut Nacional sobre l’Envelliment, les altes temperatures són un dels motius pels quals cada any moren més persones de més de 50 anys.

GENT GRAN EN RISC PER LA CALOR

El cos humà es refreda en suar, però hi ha diversos elements que poden limitar aquesta capacitat, inclosos els canvis relacionats amb l’envelliment.

Per aquest motiu, la gent gran té un alt risc de patir malalties relacionades amb les altes temperatures. Els efectes que poden produir són:

 • Els canvis físics.
 • Els cops de calor o hipertèrmia.
 • Problemes de salut.
 • Cansament.
 • Deshidratació.

PER QUÈ ELS MÉS GRANS SÓN MÉS PROPENSOS A L’ESTRÈS PER LA CALOR?

Les persones grans no s’adapten tan bé com els joves als canvis sobtats de temperatura. És més probable que tinguin una afecció crònica que canviï les respostes normals del cos a la calor. També és més probable que prenguin medicaments receptats que afectin la capacitat del cos per controlar-ne la temperatura o la transpiració.

RECOMANACIONS PER COMBATRE LA CALOR

De les principals recomanacions fonamentals per combatre la calor i les altes temperatures en la gent gran, cal destacar els punts següents:

 • Beure aigua fresca de manera constant durant el dia
 • Fer un canvi de la dieta amb aliments refrescants
 • Evitar el consum de begudes amb alcohol
 • Triar les hores del dia amb menys calor per sortir a caminar
 • Utilitzar roba còmoda i transpirable
 • Cobrir-se el cap amb gorres i/o barrets
 • Hidratar la pell amb cremes per a la correcta conservació

Comptar amb professionals per cuidar a persones grans davant d’aquest tipus de situacions meteorològiques és fonamental per a la salut i l’estabilitat emocional de la persona. I, a més, si es pot oferir una atenció domiciliària al pacient es pot aconseguir millorar encara més l’atenció a les necessitats de cada usuari.

Gemma Montero, CEO de SEPES Atenció Domiciliària, explica que “el més important és garantir la qualitat de vida de la gent gran o amb discapacitat, oferint uns serveis integrals d’atenció domiciliària excel·lents”. A més apunta que “la finalitat d’una bona atenció domiciliària és mantenir la independència i la individualitat de les persones dins de l’àmbit familiar a què pertanyen amb cuidadors especialitzats en la matèria de l’autisme a la gent gran”.

Pots llegir aquesta i més entrades a la web de SEPES o contactar amb elles aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *