Grup d’Energia

Vols deixar les teves dades perquè et contactem en la propera licitació? Fes-ho ara en el següent enllaç

EL GRUP D’ENERGIA

En moments com els que estem vivint, les empreses més que mai necessiten solucions que afavoreixin la seva activitat. El cost de l’electricitat és un dels principals frens per a la competitivitat de les empreses, particularment dels sectors industrial i turístic. La millor manera de reduir la factura elèctrica és a través de la compra agregada: un grup d’empreses consumidores amb capacitat de negociar les millors condicions

La Federació Empresarial del Gran Penedès compta amb un Grup d’Energia, del que molts de vosaltres en formeu  part.  Els que encara no en formeu part, a partir del 1 de juny  se us han començat a aplicar les tarifes TD.  A la factura que us arribi al juliol, veureu aplicats els nous preus. Volem aconseguir uns preus fixes millors dels que ara mateix tingueu i per això volen fer una nova licitació amb inici de contracte el 01/08/2021 fins a 30/06/2022.

Els que estigueu a preu indexat, us aconsellem que us passeu a preu fixe sempre i quan puguem aconseguir un preu matèria per sota de 80€/mWh.  Els preus de futurs  indiquen una tendència alcista que suposaria un cost matèria per vosaltres superior al que us plantegem a preu fix. Adjuntem gràfic de futurs de data 05/07/2021.

La participació al grup de compra d’energia és oberta- exclusivament- a totes les empreses associades a la FEGP. 

Fins ara, l’experiència del grup, ens ha demostrat que les empreses que s’hi han adherit han pogut comprovar com la factura elèctrica es reduïa de manera significativa.

En el darrer any podem afirmar que els seus membres han aconseguit un estalvi mig del 10% respecte  a la compra individualitzada i que tots han disposat de l’assessorament de l’empresa Idonium Energy en la revisió de les seves condicions contractuals , així com en l’optimització dels seus contractes. Però no només això, el socis de la FEGP que ja eren part del grup de compra tenen tancat contractes a preu fix per tot l’any de juny de 2021 a juny de 2022 amb un preu base de 62€/mWh, gaudint d’un preu molt per sota de mercat.

Idónium Energy és l’empresa delegada per la FEGP per gestionar-ho i defensar els interessos energètics del col·lectiu. Aquesta direcció tècnica garanteix que tots els socis puguin tenir una atenció especialitzada i molt propera, al seu abast i en tot moment.

A l’hora de comprar l’energia és del tot determinant tenir capacitat de negociar per obtenir els millors preus de mercat. Entre tots, sumant la capacitat de consum d’uns i altres, s’obtenen les millors condicions.

Per tot això, us volem demanar que prengueu en consideració formar part del Grup de compra d’Energia de la FEGP, tal i com ho han  fet una setantena de socis fins ara. 

Que ens  cal fer?  Retornar a la FEGP mitjançant correu electrònic el full annex degudament omplert que us adjuntem, abans del  10 de juliol de 2021. Pels que no ens ho enviïn abans d’aquesta data no podem garantir que puguin formar part del grup. 

A partir d’aquí es procedirà durant el mes de juliol a tramitar la licitació per tal d’obtenir el millor preu amb data 23/07/2021, esperant que la primera setmana d’agost puguin quedar tots els nous contractes gestionats.

Per qualsevol informació que us calgui addicional no dubteu en posar-vos en contacte amb la FEGP.

Descarrega’t l’annex 

07.07.21.


NOVES TARIFES DEL COST DE L’ENERGIA A PARTIR DE L’1 JUNY 2021

Com afecta aquesta nova tarificació en el món de l’empresa? 

Consulta la notícia de Canal Blau sobre el grup d’energia de la FEGP i alguns dels seus integrants.

Notícia

Consulteu els canvis tarifaris al preu de l’energia que s’aplicaran a partir de l’1 de juny de 2021

Llegir informació

Informació actualitzada:

El grup de compra d’energia es va consolidant amb el temps adquirint nous usuaris any rere any. L’anterior gestor va deixar una cartera de 7GWh i l’any passat ja es va incrementar la licitació a 9,3GWh, acabant l’any amb una cartera de 22,92GWh. Aquest any s’ha demanat al soci que signi una carta d’adhesió a la licitació per tal que en el moment de la contractació no es produeixin baixes inesperades.  No tots els socis que formàven part del grup de compra han volgut signar la carta de compromís. 

Aquest any s’han licitat els 13,9GWh, però en gestionem 10GWh més corresponents a un soci que no ha volgut signar la carta d’adhesió.

Enguany s’ha licitat energia per a un període de 24 mesos atès que el preu actual és molt baix i que el futur indica que el preu pujarà, sent molt recomanable tancar ara posicions a més llarg termini. Tot i convidar 44 comercialitzadores, només 8 han presentat ofertes atès que els preus i/o els terminis sol·licitats eren massa agressius.

Per altra banda, en una situació com l’actual on qualsevol millora en els costos de les empreses pot ajudar a superar les dificultats, aconseguir un millor preu de l’energia era de suma importància.  En aquest sentit, aquest any s’ha aconseguit una reducció en el preu superior al 10% respecte del de l’any anterior, millorant el compte de resultats de les empreses que formen part del grup de compra d’energia de la FEGP.

Informació per a la licitació:

El Grup d’Energia impulsat per la FEGP representa l’estalvi directe en la teva factura d’electricitat, sigui quina sigui la teva quota actual. 

A l’hora de comprar l’energia és del tot determinant tenir capacitat de negociar per obtenir els millors preus de mercat. Entre tots, sumant la capacitat de consum d’uns i altres, s’obtenen les millors condicions.

Per tot això, us volem demanar que prengueu en consideració formar part del Grup de compra d’Energia de la FEGP, tal i com ho han fet una cinquantena de socis fins ara.

Qui ho pot sol·licitar?

La participació al grup de compra d’energia és oberta- exclusivament- a totes les empreses associades a la FEGP.

Idonium Energy és l’empresa delegada per la FEGP per gestionar El Grup d’Energia i defensar els interessos energètics del col·lectiu. Aquesta direcció tècnica garanteix que tots els socis puguin tenir una atenció especialitzada i molt propera, al seu abast i en tot moment.

Com funciona?

El cost de l’electricitat és un dels principals frens per a la competitivitat de les empreses, particularment dels sectors industrial i turístic. La millor manera de reduir la factura elèctrica és a través de la compra agregada: un grup d’empreses consumidores amb capacitat de negociar les millors condicions.

Fins ara, l’experiència del grup, ens ha demostrat que les empreses que s’hi han adherit han pogut comprovar com la factura elèctrica es reduïa de manera significativa. En el darrer any podem afirmar que els seus membres han aconseguit un estalvi mig del 10% respecte a la compra individualitzada i que tots han disposat de l’assessorament de l’empresa Idonium Energy en la revisió de les seves condicions contractuals , així com en l’optimització dels seus contractes.

Només és un servei de millora de preu?

Gràcies al Grup d’Energia disposeu d’un gestor de l’electricitat. Des d’Idonium, us ajuden a resoldre tots els dubtes sobre el llenguatge de la vostra factura d’electricitat i en el cas de la situació d’excepcionalitat que estem vivint amb el #Covid19, fan la gestió  per demanar la suspensió temporal dels subministraments elèctrics que recull el RDLl 11/2020, si així ho sol·liciteu a fegp.energia@idonium.com .

Què he de fer per inscriure’m, si ja sóc soci de la FEGP ?

Només cal retornar a la FEGP mitjançant el correu electrònic fegp@fegp.cat el full annex degudament omplert que podeu trobar en aquest enllaç.

I si no sóc soci, però hi estic interessat?

Heu de posar-vos en contacte amb la FEGP on us explicarem els avantatges i serveis de que disposa la Federació. Us animem a visitar la nostra web www.fegp.cat i contactar personalment  amb nosaltres a través de fegp@fegp.cat o bé per telèfon 93 810 67 00.


Què n’opina el soci que ha fet ús del servei?

El canvi ha estat positiu, hem estalviat poc perquè pel que sembla ja ho teníem força bé, però tal com estan les coses qualsevol estalvi és bo. Esperem que com més siguem comprant en conjunt, millors condicions tindrem en un futur.

També tenir en compte que hem continuat rebent ofertes d’altres comercialitzadores i cap ha millorat l’oferta que tenim amb el grup de compra. Per tant, seguim i quants més siguem, millor per a tots.

Estem MOLT SATISFETS amb la tasca que esteu fent des de FEGP defensant a les empreses associades tant en el mercat de l’energia com en altres qüestions, i més ara amb la crisi sanitària que estem vivint. GRÀCIES.

Podem comentar, que la nostra experiència amb el grup de compra ha estat molt positiva ja que a part de trobar el millor preu en el mercat elèctric, sempre hem trobat el suport i  l’ajut en qualsevol tema tant siguin dubtes de facturació , lectures i interpretacions del comptador…

La persona amb la qual tenim contacte es l’Elisabet, que sempre ens ho ha fet molt fàcil tot.

El nostre dia a dia està dedicat a la gestió de l’empresa, i per a petites empreses és difícil negociar un bon preu de l’energia ja sigui pel temps o pel poc volum a negociar que disposem.

Per tant, el fet de poder anar en grup a buscar millors condicions en la compra d’energia elèctrica ens ha ajudat a trobar un millor preu durant tots aquests anys. Nosaltres continuem.

La resposta rebuda sempre és molt precisa i ens està ajudant a prendre les decisions més avantatjoses en cada moment. Formar part del grup de compra creiem que ens dona més força a l’hora d’obtenir millors condicions.

Per a qualsevol informació addicional que us calgui no dubteu en posar-vos en contacte amb la FEGP: fegp@fegp.cat i 93 810 67 00.