Sessions monogràfiques – La formació sense cost que decideixen les empreses de la vegueria Penedès

Comunicats de premsa General Serveis Empresarials

L’acte amb la presència d’Enric Vinaixa, secretari del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i Ariadna Rectoret, directora del Consorci per la Formació Contínua, va estar coorganitzat per la FEGP i la UEA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Eina Empresarial

28 de febrer de 2023, Vilafranca del Penedès .- Després d’una primera sessió en format Fòrum Empresarial on la FEGP va portar al Garraf les novetats formatives del departament de Treball de la Generalitat, on la notícia es basava en el canvi de la demanda de les necessitats formatives que ara passa a mans de les empreses, la segona sessió, aquesta vegada al Penedès, va centrar-se en les peculiaritats d’uns programes que, segons Rectoret “Acaben de ser acceptats i ja podem confirmar que el procés de sol·licitud s’obre en un parell de dies i fins al 18 d’abril.”

Les informacions concretes dels programes i com sol·licitar-ho estan a l’edició de formació de la revista Perspectiva 169, pàgina vuit i nou, i a la notícia de la primera jornada que vam celebrar amb els mateixos actors el passat dia 18 del mes de gener, i des d’on podeu llegir la notícia.

A mode de resum d’algunes de les accions destacades:

  • És una subvenció sol·licitada per les empreses i associacions empresarials com la FEGP, per tant, si alguna empresa té manca de volum per construir una formació, la Federació pot aglutinar necessitats col·lectives o incloure en la subvenció en el Pla Formatiu de l’empresa, que la FEGP realitza gratuïtament pels seus socis.
  • La formació té la intencionalitat que sigui útil, i vol frenar la generació de més atur. Aquest és un dels motius pels quals l’empresa pot demanar una subvenció per el seu personal o per formar personal en atur amb la intenció i sense el compromís, d’ampliar la plantilla
  • Les formacions poden ser impartides per professionals dins de la plantilla
  • En quant a la sol·licitud, la subvenció és del 100% de la formació i s’abonarà abans de l’inici de la mateixa, però hi ha d’haver una garantia i d’un pla de formació per tal que es realitzi com a mínim el 60% de la formació demanada. En el cas de no arribar al mínim, l’empresa haurà de retornar el 100% de la formació. S’ha de garantir un èxit d’assistència del 80%. En el cas de substituir un dels alumnes, sempre ha de quedar inclòsa la incidència en el 20% de no finalització del curs.
  • En el cas d’exisitir una demanda per sobre de la subvenció, es prioritzarà la Pime i els autònom i els sectors de la industrialització i l’atenció a les persones.

A l’acte hi van assistir una quarantena de persones, representants d’empreses i d’institucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *