Sor Lucía Caram: “Hem de ser capaços d’explicar projectes que il·lusionin”

Comunicats de premsa Serveis Empresarials

La religiosa i directora de la Fundació Convent de Santa Clara ha participat en l’acte sobre donacions solidàries organitzat per la FEGP i la Fundació Sant Antoni Abat

Vilanova i la Geltrú, 9 de juny de 2022. La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i la Fundació Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú han organitzat aquest dijous 9 de juny un acte sobre donacions solidàries, que ha tingut lloc al Museu del Ferrocarril. La xerrada ha comptat amb la presència de Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Convent de Santa Clara de Manresa, que ha parlat sobre “La col·laboració: factor emocional generant canvi a les empreses”. Susana Roman, CEO de l’empresa CETEB, ha posat la part tècnica amb una ponència sobre “Motivacions per col·laborar i incentius fiscals”. L’acte ha estat introduït per la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, i per la gerenta de la Fundació Abat, Dolors Camacho, que ha fet una presentació de l’entitat i de tots els serveis que presta en l’àmbit del treball social, cultural i de patrimoni.

La intervenció de Sor Lucía Caram ha estat seguida molt atentament pels assistents. Caram ha reivindicat la paraula “compassió” en el seu significat de “passió compartida”, i ha considerat que aquest terme “s’ha desvirtuat en la nostra societat”. Per a la religiosa dominica, “tothom té dret a ser feliç” i “no podem permetre que hi hagi qui no és titular en el partit de la vida”. Ha advocat per un empresariat que mostri el seu lideratge “enamorant-se” del seu projecte i no només de guanyar diners, cosa que revertirà en una col·laboració en projectes transformadors. Així, creu que les entitats i fundacions “han d’auscultar la realitat i posar-se en la pell de l’altre”, per tal de ser “capaces d’explicar projectes que il·lusionin”. Per a Sor Lucía, “no hem d’utilitzar màrqueting, sinó viure de manera transparent i estar enamorats del que fem”.

En aquest sentit, ha fet una analogia entre l’episodi de la multiplicació dels pans i els peixos i la capacitat d’empatia. “L’autoritat de Crist ve d’aquesta empatia, de posar-se en la pell dels altres. La gent el seguia perquè estava enamorat de la humanitat”. I és aquesta capacitat, segons Sor Lucía Caram, la que fa obtenir una “resposta social transformadora”. 

Per la seva banda, Susana Roman ha explicat la diversa normativa sobre el mecenatge i els incentius fiscals de les donacions, tant per a empreses com per a persones físiques, i ha fet esment a la modificació de l’IVA de les donacions empresarials en espècie, no dineràries, que des de l’abril passat estan exemptes d’aquest impost i, per tant, se simplifica en gran manera aquest tipus de donacions a les entitats del tercer sector. 

L’acte és el primer fruit del conveni marc de col·laboració signat aquest 2022 entre la FEGP i la Fundació Sant Antoni Abat,  que s’anirà desenvolupant a través de diverses activitats i serveis. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *