Última informació sobre les sancions adoptades per a contrarestar l’agressió contra Ucraïna.

General
 1. G7
  El 19 de maig, durant la seva reunió a Hiroshima, el G7 va publicar una Declaració dels dirigents sobre Ucraïna. Quant a les sancions, els dirigents van acordar:

· Secundar-se en mesures anteriors per a continuar impedint que Rússia accedeixi a inputs en sectors clau per al seu complex militar industrial, centrant-se en les exportacions d’articles crítics (maquinària industrial, eines, tecnologia), així com en individus i entitats que operen en sectors clau (fabricació, construcció i transport, serveis empresarials).

· Prevenir l’evasió i elusió de les sancions econòmiques, incloent-hi entitats que transporten material al capdavant.

· Reforçar la coordinació per a prevenir i respondre a tercers que subministrin armes a Rússia i continuar prenent mesures contra els actors de tercers països que secunden materialment la guerra de Rússia.

· Treballar per a reduir encara més l’ús del sistema financer internacional per part de Rússia, abordant també el risc d’elusió de les mesures financeres, fins i tot evitant que s’utilitzin les sucursals de tercers països dels bancs russos per a evitar sancions.

· Aprofitar les mesures existents per a limitar els ingressos energètics de Rússia i les futures capacitats extractives. El G7 manté el seu compromís de mantenir els topalls màxims als preus del petroli i els productes petrolífers russos i millorar els esforços per a contrarestar l’evasió d’aquests límits, evitant al mateix temps els efectes indirectes i mantenint el subministrament mundial d’energia. El G7 va acordar a més reduir la dependència de l’energia nuclear civil i els béns relacionats de Rússia i continuar els esforços per a reduir els ingressos de Rússia dels metalls.

· Col·laborar estretament per a restringir el comerç i l’ús de diamants extrets, processaments o produïts a Rússia i col·laborar amb socis clau amb l’objectiu de garantir l’aplicació efectiva de futures mesures restrictives coordinades, fins i tot mitjançant tecnologies de rastreig.

 1. els Estats Units
  Estats Units ja ha adoptat una sèrie de mesures que reflecteixen la Declaració del G7. Les mesures rellevants anunciades per l’Oficina de Control d’Actius Estrangers (OFAC) del Departament del Tresor dels Estats Units apunten a l’elusió, les cadenes de subministrament militar-industrials de Rússia i els ingressos energètics futurs. Específicament, inclouen:

· Sancions contra 22 individus i 104 entitats, amb punts de contacte en més de 20 països o jurisdiccions, dirigides a aquells que intenten eludir o evadir les sancions i altres mesures econòmiques contra Rússia.

· Una decisió que identifica els sectors d’arquitectura, enginyeria, construcció, fabricació i transport de l’economia de la Federació de Rússia de conformitat amb la secció 1 (a) (i) de l’Ordre Executiva (E.O.) 14024. La nova guia emesa per la OFAC es pot trobar aquí.

· Modificació de la Directiva 4 sota l’Ordre Executiva 14024, “Prohibicions relacionades amb transaccions que involucren al Banc Central de la Federació de Rússia, el Fons Nacional de Riquesa de la Federació de Rússia i el Ministeri de Finances de la Federació de Rússia”, que suposarà exigir als ciutadans estatunidencs que informin la OFAC qualsevol propietat en la seva possessió o control en el qual tingui interès el Banc Central de la Federació de Rússia, el Fons Nacional de Riquesa de la Federació de Rússia, o el Ministeri de Finances de la Federació de Rússia.

· Interrupció de la capacitat de Rússia per a adquirir semiconductors fabricats a l’estranger i altres microcomponents electrònics necessaris per al manteniment i desenvolupament del seu complex militar industrial, així com altres béns i tecnologies sensibles, mitjançant la designació d’entitats i individus.

· Respecte a l’energia, les sancions es dirigeixen a la capacitació, així com a les empreses russes que faciliten les operacions de perforació i mineria, i a les empreses que atreuen i assessoren sobre inversions en la indústria energètica de Rússia.

En relació amb les mesures esmentades anteriorment, també pot veure l’anunci rellevant de l’Oficina d’Indústria i Seguretat (BIS) del Departament de Comerç dels Estats Units.

 1. el Regne Unit
  A més, el 19 de maig, el Regne Unit també va anunciar sancions contra el robatori de gra ucraïnès per part de Rússia, la tecnologia militar avançada i les fonts d’ingressos restants. Més concretament, les mesures:

· Inclouen sancions contra 86 persones i entitats, congelant els actius d’aquells involucrats amb fluxos d’ingressos clau.

· Tenen al punt de mira a les empreses relacionades amb el robatori de gra ucraïnès i a les involucrades en l’enviament d’energia russa.

· Afecten empreses connectades a *Rosatom, que donen suport als esforços militars de Putin.

· Confirmen que els actius sobirans de Rússia romandran immobilitzats fins que Rússia accepti pagar pel mal que ha causat a Ucraïna.

A més, abans de la Cimera del G7, el primer ministre *Rishi *Sunak va anunciar noves sancions als diamants i metalls russos (coure, alumini i níquel). Aquestes mesures es desenvoluparan a la fi d’enguany.

 1. Unió Europea
  S’espera que l’onzè paquet de sancions de la UE s’adopti en el transcurs de la setmana. Les discussions sobre l’onzè paquet se centren en l’evasió i elusió de sancions, i es basen en les mesures existents, a restringir l’accés de Rússia a béns i tecnologies sensibles, així com a reduir els seus ingressos energètics.

Seguim la situació de prop per a actualitzar-te sobre qualsevol novetat que es produeixi sobre aquest tema i estem a la teva disposició per a qualsevol informació que puguis requerir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *