Vilanova i la Geltrú, seu de la primera de les set conferències sobre el Futur d’Europa

Comunicats de premsa

Dimecres 12 de desembre, Vilanova i la Geltrú. La Consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, la senyora Victòria Alsina, ha presidit la primera sessió del cicle de taules rodones que el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert ha organitzat en cadascuna de les vegueries de Catalunya. Aquestes sessions temàtiques tenen l’objectiu de fomentar la participació de la ciutadania catalana en la Conferència sobre el Futur d’Europa (CoFoE) impulsada per les institucions europees.

Els ponents d’aquesta primera sessió, titulada ”Economia, justícia social, ocupació i transformació digital”, són la senyora Neus Lloveras, Presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, la senyora Joana Barbany, Directora general de Societat Digital del Departament de Territori i Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, el senyor Sergi Perelló, Secretari general de la Intersindical – CSC i el senyor Joan Torrent – Sellens, Catedràtic dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC. A més, el Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el senyor Daniel Crespo, ha donat la benvinguda a l’acte a tots el assistents i participants, un acte que ha conguït i moderat el periodista Xavi Coral.

“Cal que en aquesta Conferència sobre el Futur d’Europa ens posicionem de manera clara sobre les principals decisions, reptes i debats en el si de les institucions europees: del canvi climàtic a la gestió de la pandèmia. O de temes tan importants com els que ens ocupen avui: l’economia, la justícia social, l’ocupació i la digitalització”. “La millor manera de ser europeistes és mirant la Unió Europea amb ulls crítics”, Destaca la Consellera Victòria Alsina.

A l’acte han assistit el senyor Lluís Baulenas, secretari general, el senyor Gerard Figueras, secretari d’Acció Exterior del Govern i el director general de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció exterior, el senyor Joan Maria Piqué.

Abans de participar en la taula rodona de la CoFoE, la senyora Victòria Alsina també ha visitat l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i ha signat el llibre d’honor de la ciutat. Acompanyada del secretari d’Acció Exterior del Govern, el senyor Gerard Figueras, la consellera ha saludat l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú,  la senyora Olga Arnau i Sanabra, i el delegat territorial del Govern al Penedès, el senyor David Alquézar i Claramunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *