fegp ametller

Nou projecte per transformar residus alimentaris en envasos compostables

Notícies d'empresa

Foodwaste for Foodpack és una iniciativa que uneix la indústria alimentària i del packaging, amb centres d’innovació i recerca i nexes empresarials, entre els quals es troba Mercabarna.

Foodwaste for Foodpack proposa una iniciativa de simbiosi industrial entre empreses del sector agroalimentari: Ametller OrigenDelafruit Cobeveragelab, del sector del packaging: Samtack Salaet, amb el suport de nexes empresarials com el Consorci de la Zona Franca Mercabarna, i l’acompanyament per part d’agents del sistema d’R+D+i de Catalunya com el centre de recerca IRTA i els grups de recerca BIMATEC LEPAMAP de la UdG. Packaging Cluster actua com a impulsor i coordinador del projecte.

Amb aquest projecte es preveu crear un nou sistema circular entre el sector alimentari i del packaging en el qual els residus generats per la indústria agroalimentària siguin convertits en matèria primera destinada al sector del envàs i embalatge per produir packaging primari o secundari compostable. És a dir, a partir dels residus orgànics de produir aliments es fabricarà paper, cartró i/o fiberboard compostables, que s’utilitzaran per envasar aliments.

Foodwaste for foodpack és un projecte pilot innovador finançat pel Programa Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *