Trobada de Dones d’Empresa

Celebrem 15 anys de Dones d’Empresa!

13 de juliol de 2023 · Masia Torre del Gall · 19h

Dones d’Empresa celebra 15 anys i ho fa convidant a venir a l’acte a totes les persones que en un moment o altre de la seva trajectòria s’han sentit part del col·lectiu o han treballat conjuntament perquè la tasca de tantes dones fos visualitzada.

L’esperit de donar veu a projectes, no creure en limitacions de gènere, pensar en la força de la xarxa o eliminar complexes i fronteres, han estat el leitmotiv de tants anys de feina de persones involucrades. Amb la seva labor s’ha teixit el projecte amb una llarga perspectiva de vida i de nous reptes.

Enguany comptarem amb la convidada d’honor Marina Rossell, cantautora amb més de 45 anys de trajectòria musical. Ha gravat més de 20 discos, entre els quals: “Penyora” (1979), premi Fotogramas de Plata, treball que la va fer molt popular i que incloïa el tema La Gavina. L’acte serà conduit per la periodista Anna Poch.

L’acte promet moltes sorpreses, ser un acte molt emotiu i amb un ampli reconeixement a totes les persones que han fet possibles 15 anys d’històries. Us hi esperem!

2022

La 15a Trobada de Dones d’Empresa reflexa el bon camí del col·lectiu femení de la FEGP

  • Empar Moliner va ser la convidada d’honor a l’acte.
  • Ma Àngels Saumell, de Melmelades Vinyet, és la guanyadora del Premi de Dones d’Empresa 2022.
  • Els col·lectius d’ADE Vallès i ACEB Suma del Berguedà, van assistir a l’acte com a mostra de la interrelació entre les diferents associacions empresarials.

16 de setembre 2022, El Vendrell .- El col·lectiu femení de Dones d’Empresa, que representa el territori del Penedès i del Garraf, va celebrar la seva 15a trobada en un ambient distès. Així, la benvinguda va tenir lloc als jardins de l’Hotel Meridien Ra a la platja de Sant Salvador, amb notes musicals del grup Dumingu i activitats dirigides per fer xarxa entre les assistents. L’activitat organitzada pel grup impulsor de Dones d’Empresa va agradar molt a les 116 assistents, que van tenir l’oportunitat de conèixer millor els projectes de les dones i homes que s’hi van aplegar.

Un cop acabada l’activitat i el concert, sota l’amenaça de pluja, l’acte es va traslladar a l’interior de l’hotel, on van donar-se les ponències de la convidada, l’escriptora i periodista Empar Moliner, el sopar de gala i amb el colofó final, saber qui seria la guanyadora del 15è Premi Dones d’Empresa d’aquest any. La conducció de l’acte va anar a càrrec de Xènia Castelltort.

Eva Santos, del grup impulsor de Dones,  va estar l’encarregada de representar el grup i de presentar la convidada. En la seva intervenció va posar de manifest que era un any important, Dones d’Empresa havia consolidat traspassar la comarcalitat per fer pinya amb diverses patronals, prova és l’assistència de diverses membres de ADEVAllès i ACEBSuma, la col·laboració reiterada de l’Institut Català de les Dones o la recent visita al col·lectiu de l’Hble. Sra. Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. A aquest fet, sumar-li que la participació del grup impulsor en els actes de Dones arreu, és cada vegada més habitual i que les seves representades són convidades, a actes institucionals on es requereix la seva presència. Tot plegat, per demostrar que les limitacions de gènere no es donen en l’àmbit professional i donar visibilitat a tants casos d’èxit de dones emprenedores.

Pel que fa a la convidada d’honor de la nit, Empar Moliner va fer un símil de l’emprenedoria amb l’escriptura, que ambdues requereixen fe en una mateixa. Va acabar amb una fabula de rossinyols i caderneres on apel·lava a “creure en un mateix i a persistir a pesar de les inconveniències com a únic camí per assolir l’èxit” que, d’altra banda, només es donaria si ens mantenim honestes amb nosaltres mateixes.

En el torn de cloenda just abans de l’entrega del premi, la presidenta de la FEGP la Sra. Neus Lloveras, va dedicar uns minuts a posar en evidència el creixement del grup de Dones d’Empresa de la FEGP, gràcies a la labor que s’hi està realitzant. Com des de les patronals territorials, que defugen del centralisme de la capital, s’està fent una gran feina de visualització del talent femení que alberga l’emprenedoria de cada una de les comarques, que s’estén per tot el territori català i des d’on s’estan potenciant interessantíssims projectes, com ho és el Congrés de Dones, que en la 8a edició d’aquest 18 de novembre, adopta un acrònim dels objectius que persegueix, el Congrés CREA: Coopera, repensa, emprèn i activa’t, també es va anunciar la ponència principal, de la periodista Rosa Maria Calaf.

El moment més solemne va ser quan Eva Santos va pujar a l’escenari amb Moliner i Lloveras a entregar el premi Dones d’Empresa 2022, que enguany va ser per l’emprenedora Ma Àngels Saumell. Va justificar la selecció com a unànime entre el grup impulsor. Santos deia que és una dona que no només fa de pagesa, sinó que innova amb el seu producte, fa territori i és un clar exemple de la frase “de la terra a la taula”, perquè està darrere de tot el projecte d’elaboració, administració i comercial de Melmelades Vinyet.

El suport institucional va venir de la presidenta de l’Oncolliga, Assumpció Vilà, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, i de la regidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i membre fundadora del col·lectiu de Dones d’Empresa, Conxi Martínez. Finalment, i en un moment tan convuls com ho és l’actualitat, la FEGP vol agrair les empreses que han estat col·laborant amb l’organització de la trobada, com Avgvstvs Forvm amb el celler, DS Smith, i les esponsoritzacions d’Acció Preventiva, Cosmonou, Le Meridien Ra, Nunué Interiors o Sepes Atenció Domiciliària, a més dels partners de la FEGP, La Caixa, Banc de Sabadell, ADQA, Agbar, Escura, Gestinet, Finergia, MGC Mútua o Serra Immobiliària, i a col·laboradors de l’acte com Dracma, Tafaner, Olivé Rueda i MonVerd.

Pròxima data per la Trobada Anual de Dones d’Empresa: 13 de juliol de 2023

2021

La 14ª Trobada de Dones d’Empresa tanca amb un missatge de reflexió i aprenentatge davant la conjuntura actual “No hi ha res impossible”

  • L’acte amb 96 assistents va comptar amb la convidada d’honor NINA
  • El Premi Dona d’Empresa 2021, va recaure en Fàtima Jiménez, d’Acció Preventiva
  • El 20% dels assistents van ser homes d’empresa

20 de juny, Sant Cugat Sesgarrigues – El col·lectiu de Dones d’Empresa, que neix el 2008 de braços de dones emprenedores associades a la Federació Empresarial, va celebrar amb totes les mesures de seguretat la seva 14a Trobada de Dones d’Empresa entre vinyes, a l’Alt Penedès, en concret a l’espai de la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues.

Com és habitual en aquesta cita anual, que puntualment el 2020 es va celebrar de forma telemàtica, es convida a una dona que per la seva trajectòria pot inspirar al col·lectiu femení del territori. Així, la convidada d’enguany va ser l’artista i cantant NINA per la seva faceta d’empresària. Va fer una intervenció molt emotiva assenyalant com des de la passió i la vocació per la veu, es va veure abocada al món empresarial, totalment desconegut per l’artista fins al moment. Amb la voluntat d’ajudar als altres en allò què ella coneixia, tenir cura i treballar la veu i el cos, va ser quan va agafar sentit el projecte empresarial.

L’artista va parlar de com n’era d’important l’acompanyament del seu equip i com aquest nou camí desconegut li havia donat l’oportunitat d’aprendre, de formar-se en una sèrie d’habilitats per tal de gestionar el seu negoci. També va fer referència a com durant la pandèmia, es va obrir un període on va patir molt per les situacions personals de l’equip, per la situació en general, per trobar-se en un moment empresarial tot just arrancat, i davant de tot plegat va concloure que volia agafar una postura positiva, amb el qual va obrir un camí de reflexió per encarar el futur i nous projectes. En aquest punt d’inflexió és on l’artista passa a ser també empresària, i va acabar la seva intervenció animant des de la fortalesa, la persistència i la passió, “No hi ha res impossible”

L’acte va tenir un contrapunt d’art gràcies a l’assistència de l’escultora Elvia Cor i les seves obres. Va exhibir un bust de l’artista Frida Kahlo i va escenificar com la veu de la dona havia d’escoltar-se després d’haver estat durant molt temps, i encara en alguns contextos, menystinguda.

El moment més solemne de la nit va arribar amb l’entrega del guardó a la Dona d’Empresa de l’Any de mans de Carme Gatell, representant de Dones d’Empresa, i que va ser atorgat a Fàtima Jiménez d’Acció Preventiva per la seva labor d’acostament i informació a les empreses en valors i procediments de prevenció de salut a les empreses. També per l’ús de tots els canals que la Federació posa a disposició dels socis en una estratègia de tasca formativa mitjançant webinars, publicacions i assistència i participació en tots els actes de Dones d’Empresa per fer extensiu aquest missatge de canvi en els processos i seguir la nova normativa per fer empreses més saludables.

L’acte, que va comptar amb dos presentadors del Penedès, Xènia Castelltort i Carles Gala, es desenvolupà en un ambient molt proper i agradable, on també ens va dirigir unes paraules l’Il·lm. Alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues, el Sr. Jordi Ferrer Vergés. La benvinguda i la clausura de l’acte va anar a càrrec Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès

Els prop de cent convidats van gaudir d’una vetllada molt agradable, a l’espai del sopar entre les vinyes adjacents de la Masia, i que va finalitzar poc abans de les 23h amb l’actuació musical d’Uixi i David Moreno.

El col·lectiu emplaça a tothom al pròxim Congrés que organitza el col·lectiu de Dones d’Empresa que té data fixada pel 22 d’octubre de 2021 al l’espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú ( Garraf).

Últimes publicacions