fegp dones d'empresa

La 15a Trobada de Dones d’Empresa reflexa el bon camí del col·lectiu femení de la FEGP.

Comunicats de premsa Congrés de Dones D’Empresa Dones D’Empresa General Projectes Impulsats Sectorials Trobada de Dones d’Empresa

Empar Moliner va ser la convidada d’honor a l’acte.

Ma Àngels Saumell, de Melmelades Vinyet, és la guanyadora del Premi de Dones d’Empresa 2022

Els col·lectius d’ADE Vallès i ACEB Suma del Berguedà, van assistir a l’acte com a mostra de la interrelació entre les diferents associacions empresarials.

16 de setembre, El Vendrell .- El col·lectiu femení de Dones d’Empresa, que representa el territori del Penedès i del Garraf, va celebrar la seva 15a trobada en un ambient distès. Així, la benvinguda va tenir lloc als jardins de l’Hotel Meridien Ra a la platja de Sant Salvador, amb notes musicals del grup Dumingu i activitats dirigides per fer xarxa entre les assistents. L’activitat organitzada pel grup impulsor de Dones d’Empresa va agradar molt a les 116 assistents, que van tenir l’oportunitat de conèixer millor els projectes de les dones i homes que s’hi van aplegar.

Un cop acabada l’activitat i el concert, sota l’amenaça de pluja, l’acte es va traslladar a l’interior de l’hotel, on van donar-se les ponències de la convidada, l’escriptora i periodista Empar Moliner, el sopar de gala i amb el colofó final, saber qui seria la guanyadora del 15è Premi Dones d’Empresa d’aquest any. La conducció de l’acte va anar a càrrec de Xènia Castelltort.

Eva Santos, del grup impulsor de Dones,  va estar l’encarregada de representar el grup i de presentar la convidada. En la seva intervenció va posar de manifest que era un any important, Dones d’Empresa havia consolidat traspassar la comarcalitat per fer pinya amb diverses patronals, prova és l’assistència de diverses membres de ADEVAllès i ACEBSuma, la col·laboració reiterada de l’Institut Català de les Dones o la recent visita al col·lectiu de l’Hble. Sra. Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. A aquest fet, sumar-li que la participació del grup impulsor en els actes de Dones arreu, és cada vegada més habitual i que les seves representades són convidades, a actes institucionals on es requereix la seva presència. Tot plegat, per demostrar que les limitacions de gènere no es donen en l’àmbit professional i donar visibilitat a tants casos d’èxit de dones emprenedores.

Pel que fa a la convidada d’honor de la nit, Empar Moliner va fer un símil de l’emprenedoria amb l’escriptura, que ambdues requereixen fe en una mateixa. Va acabar amb una fabula de rossinyols i caderneres on apel·lava a “creure en un mateix i a persistir a pesar de les inconveniències com a únic camí per assolir l’èxit” que, d’altra banda, només es donaria si ens mantenim honestes amb nosaltres mateixes.

En el torn de cloenda just abans de l’entrega del premi, la presidenta de la FEGP la Sra. Neus Lloveras, va dedicar uns minuts a posar en evidència el creixement del grup de Dones d’Empresa de la FEGP, gràcies a la labor que s’hi està realitzant. Com des de les patronals territorials, que defugen del centralisme de la capital, s’està fent una gran feina de visualització del talent femení que alberga l’emprenedoria de cada una de les comarques, que s’estén per tot el territori català i des d’on s’estan potenciant interessantíssims projectes, com ho és el Congrés de Dones, que en la 8a edició d’aquest 18 de novembre, adopta un acrònim dels objectius que persegueix, el Congrés CREA: Coopera, repensa, emprèn i activa’t, també es va anunciar la ponència principal, de la periodista Rosa Maria Calaf.

El moment més solemne va ser quan Eva Santos va pujar a l’escenari amb Moliner i Lloveras a entregar el premi Dones d’Empresa 2022, que enguany va ser per l’emprenedora Ma Àngels Saumell. Va justificar la selecció com a unànime entre el grup impulsor. Santos deia que és una dona que no només fa de pagesa, sinó que innova amb el seu producte, fa territori i és un clar exemple de la frase “de la terra a la taula”, perquè està darrere de tot el projecte d’elaboració, administració i comercial de Melmelades Vinyet.

El suport institucional va venir de la presidenta de l’Oncolliga, Assumpció Vilà, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans i de la regidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i membre fundadora del col·lectiu de Dones d’Empresa, Conxi Martínez.

Finalment, i en un moment tan convuls com ho és l’actualitat, la FEGP vol agrair les empreses que han estat col·laborant amb l’organització de la trobada, com Avgvstvs Forvm amb el celler, DS Smith, i les esponsoritzacions d’Acció Preventiva, Cosmonou, Le Meridien Ra, Nunué Interiors o Sepes Atenció Domiciliària, a més dels partners de la FEGP, La Caixa, Banc de Sabadell, ADQA, Agbar, Escura, Gestinet, Finergia, MGC Mútua o Serra Immobiliària, i a col·laboradors de l’acte com Dracma, Tafaner, Olivé Rueda i MonVerd.  

Els actes de Dones d’Empresa compten amb el suport incondicional de l’Institu Català de les Dones i la conselleria d’Igualtats i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *