Estudis Econòmics

Índex FEGP de Competitivitat de les Comarques Catalanes

Analitza anualment, des de 2003, els factors de competitivitat de l’economia de les 42 comarques catalanes. És un indicador sintètic que mitjançant 51 indicadors ponderats permet ordenar les diferents comarques en termes de competitivitat. 

La 18a edició de l’Índex FEGP de de Competitivitat i Sostenibilitat Comarcal es presenta en un context de forta incertesa ocasionat, d’una banda, pels més de dos anys des de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la covid-19 el març de 2020 i de les continues onades per noves variants que han introduït riscos continuats en el procés de recuperació i, de l’altre, per l’actual escenari bèl·lic fruit de la invasió d’Ucraïna per part de la Rússia de Putin que no ha fet més que empitjorar la situació d’inflació que ja es venia registrant durant el segon semestre de 2021, amb l’increment continuat dels preus de l’energia i les matèries primeres. Un context que porta a una revisió a la baixa de les perspectives de creixement i que comportarà que la sortida de la crisi sigui més lenta i prolongada en el temps.

Pots llegir-lo aquí

L’informe FEGP de Conjuntura Econòmica

És de caràcter semestral i analitza l’evolució dels sectors més significatius de l’economia i els principals indicadors d’activitat de les tres comarques on té acció la FEGP, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

51è Informe de Conjuntura Econòmica

Altres estudis

Estudis de la Mancomunitat Penedès | Garraf

OBSERVATORI AL DIA

Publicació nº 262 – Octubre 2022: Descens tebi de l’atur i la contractació a l’octubre a l’Alt Penedès i el Garraf

La Mancomunitat Penedès-Garraf, a través del Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) ha presentat aquesta setmana l’informe mensual del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, corresponent al mes d’octubre de 2022.

A la comarca de l’Alt Penedès, l’atur va reduir-se a l’octubre en 30 persones, deixant la xifra de desocupats en 4.947, que representa una taxa d’atur del 9,92%. El descens més important es va registrar al sector de l’agricultura, amb un 16,6%. En relació amb les franges d’edat, va baixar en tots els trams a excepció dels menors de 25 anys.

En l’apartat de la creació de llocs de treball, es van signar un total de 3.481 contractes, que representa un descens del 12,58%, encadenant dos mesos consecutius de variació intermensual negativa. Gairebé 2 de cada 3 formalitzacions es van produir al sector serveis (64,6%) i prop d’un 30%  a la indústria.

Al Garraf l’atur es va reduir el mes passat en tan sols cinc dècimes, deixant la xifra d’aturats en 7.765 i una taxa del 12%, dades que refreden encara que sigui de manera molt lleugera dos mesos seguits d’increment de la desocupació. La variació intermensual es va notar en tots els sectors i franges d’edat, a excepció dels menors de 25 anys, en què va pujar un 15,9%.

Quant a la contractació, es van signar quasi un 18% menys de contractes, força lluny de les xifres del setembre, mes en què s’havia reactivat el mercat de treball a la comarca. A l’octubre es van registrar 2.615 formalitzacions, de les quals el 85,6% al sector serveis i un 8,3% a la indústria.

Podeu consultar les dades i l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat

Consell Comarcal del Baix Penedès: Observatori del Mercat del Treball

Anteriors:

Informe Territorial 2020 – Demarcació de Barcelona

Les dones i el mercat de treball l’any 2020 a l’Alt Penedès i Garraf

Dades del Mercat de Treball amb perspectiva de gènere

LABTurisme: Indicadors turístics a l’Entorn de Barcelona

Estudis de la Diputació de Barcelona.

Pròxims esdeveniments

Últimes publicacions