Relacions Laborals

Amb el compromís d’ajudar a les empreses, la FEGP també treballa en la formació, sobre àmbits dins de la negociació col·lectiva i les relacions laborals gràcies a la participació de Foment i del departament d’Empresa i Treball. Així doncs, presentem un pla de Formació que es configura com un seguit de jornades i tallers on el contigut de les quals tenen com a objete exposar i debatre les funcions i matèries de l’àmbit de la negociació col·lectiva, diàleg social i les relacions laborals.

En aquest sentit, la Federació ha organitzat una Jornada Formativa que es realitzarà en dues sessions i que està orientada a les Habilitats per a la negociació, que es durà a terme els dies 27 d’abril i 4 de Maig en format virtual de 09:30 a 11:30h.

Sessió 1

  • La capacidad comunicativa. Desenvolupar la escolta activa
  • Autogestion emocional en situacion de conflicto de interes
  • Treballant l’asertivitat 
  • Diálogo y discusión
  • Métodos de detección y diagnóstico del conflicto

El formador mitjançant casos pràctics va desenvolupant la sessió intercalant teoria i pràctica. Els assistents tenen un paper actiu al tenir que interactuar i participar amb la seva experiència en el desenvolupament del taller. 

PONENT

Ansel Guillamat Rubio
Psicòloga i Mediadora. Máster en Gestió de conflictes: Mediació IL3·UB (2001) Formadora  i docent en Màsters i programes formatius en la Gestió i Resolució de conflictes. Consultora en gestió i resolució dels conflictes en les organitzacions amb més de 25 anys d’experiència. Directora de projectes de Logos Media SL

Sessió 2

  • La comunicació no violenta en les relacions
  • Identificació de posicions, interessos i necessitats
  • El mètode de Negociació de Harvard i les seves tècniques
  • Eficàcia en la negociació
  • Habilitats i tècniques mediadores per a la resolució de conflictes.

La metodologia conté breus exposicions teòriques, a partir de les quals es generen aportacions mútues amb els participants, en una comunicació activa orientada a aprofundir en les eines i tècniques mediadores aplicades a diverses situacions.

PONENT

Anna Vall Rius
Advocada i mediadora, doctora en dret, professora associada de la Universitat de Barcelona en Mitjans Alternatius de Resolució de conflictes. Directora de Logos Media i co-directora del Màster de Mediació i gestió eficiente de Conflictes organitzat per Logos Media i el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya.

Una situació conflictiva mal gestionada incideix clarament en la davallada del rendiment, la desmotivació i el absentisme laboral. En conseqüència acaba afectant al nivell i a la productivitat de la pròpia empresa. Es fonamental potenciar les pròpies habilitats negociadores i de gestió col·laborativa de discrepàncies, per tal d’optimitzar les competències personals en la gestió del diàleg social i en l’abordatge i solució negociada dels conflictes que puguin sorgir a l’àmbit empresarial i laboral.

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.