L’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes estrena tres quiròfans

Notícies d'empresa

Via Eix Diari | 28-09-2023

L’Hospital Residència Sant Camil (HRSC) de Sant Pere de Ribes ha inaugurat un nou bloc quirúrgic, amb el qual el centre passa de tres a cinc quiròfans. D’aquesta manera, l’espai passa de 540 m2 a ocupar-ne 880. Els nous espais, que són més amplis, estan dissenyats per millorar el confort dels pacients i professionals, són més moderns i actuals, segons informa el centre en un comunicat. Compten amb una àrea de reanimació de 10 llits i una nova zona d’espai d’esterilització dotada amb l’última tecnologia. La voluntat és que en el futur s’adquireixi un sistema per a la integració de la imatge que suposaria fer videoconferències, emetre vídeos amb reproducció en directe i la interconnectivitat.

La finalitat d’aquestes obres és reduir les llistes d’espera al Consorci Sanitari l’Alt Penedès-Garraf (CSPAG), ja que els últims cinc anys ha augmentat un 6% l’activitat quirúrgica, així com la complexitat de les intervencions.

Les obres d’ampliació han durat catorze mesos, i s’ha executat en quatre fases per deixar dos quiròfans disponibles en tot moment. Formen part del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari 2023-2027. El pressupost d’aquestes millores ha estat de més de 4 milions d’euros, que formen part dels 42 milions pactats amb el CatSalut i que estan previstos destinar als diferents centres del CSAPG. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *