El Corral Cremat d’Albet i Noya és el millor vi escumós de Catalunya

Notícies d'empresa

El Clàssic Penedès ha obtingut el Gran Or als premis Vinari dels Vins Catalans

És un vi escumós de més de 10 anys de criança elaborat 100% amb xarel·lo d’un paratge molt especial de les Muntanyes d’Ordal

Sant Pau d’Ordal, octubre 2023.- Amb només dues anyades al mercat, el Clàssic Penedès El Corral Cremat d’Albet i Noya continua sumant prestigioses medalles al seu palmarès. En aquesta ocasió, ha estat declarat com el millor vi escumós de Catalunya en la 11a edició dels Premis Vinari dels Vins Catalans, en una gala celebrada divendres 6 d’octubre a Vilafranca del Penedès. El vi d’Albet i Noya es va endur al guardó Gran Vinari d’Or al Millor Escumós de Llargues Criances i també va ser l’escumós més ben puntuat del certamen. 

El Corral Cremat 2012 és un Clàssic Penedès elaborat 100% amb Xarel·lo i amb més de 10 anys de criança. Prové d’un paratge molt especial que du el seu mateix nom al bell mig de les muntanyes d’Ordal. Es tracta d’un conjunt de parcel·les, en forma d’amfiteatre, envoltades de boscos i orientades al sud, fet que li dona molt poques hores de sol, una maduració del raïm molt lenta i una acidesa elevada, ideal per fer escumosos de llarga criança. El Corral Cremat 2012 ja ha estat premiat en altres certàmens internacionals on destaquen els 97 punts de la Guia Decanter 2023 que el van situar entre els 50 millors vins de tot el món. 

MÉS MEDALLES No va ser l’única medalla de la nit per Albet i Noya. També el vi negre La Milana 2019 (elaborat amb caladoc, ull de llebre i merlot de la finca de Can Milà de la Roca) es va endur una medalla d’or al millor vi negre de criança, mentre que el Clàssic Penedès Brut 21 (amb un cupatge singular de chardonnay i parellada) va ser guardonat amb el Vinari d’Or als millors escumosos gran reserva. 

Albet i Noya és pioner en vinyes i vins ecològics des de 1978. Disposa de 80 hectàrees de vinya a la subzona penedesenca de Muntanyes d’Ordal, fet que marca la tipicitat i estil dels vins que elaboren dins la Denominació d’Origen Penedès. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *