Descobreix la diferència entre el cafè d’especialitat i el cafè comercial

Notícies d'empresa

El món del cafè és molt més divers i ric del que podríem imaginar. Sovint, la majoria de persones consumeixen cafè comercial sense conèixer les múltiples alternatives que existeixen. Fer el canvi al cafè d’especialitat pot transformar la teva experiència diària.

El cafè d’especialitat es distingeix pel seu procés de cultiu, recol·lecció i torrat, on cada pas és tractat amb la màxima cura per garantir una qualitat excepcional. Aquest tipus de cafè prové de plantacions específiques, sovint situades en regions altament reconegudes pel seu clima i condicions òptimes per al cultiu de cafè. A més, el cafè d’especialitat és avaluat per tastadors experts, com els Q-Graders, que asseguren que el cafè compleixi amb estàndards de qualitat superiors. Això es reflecteix en la seva complexitat de sabors, la seva acidesa equilibrada, i la seva aroma única que pot variar des de notes afruitades fins a matisos de xocolata o flors.

En contrast, el cafè comercial sovint prové de diferents orígens, s’utilitzen varietats de menys qualitat que produeixen grans volums a baix cost. Això implica que la qualitat del gra no sempre és consistent, i les característiques dels sabors poden ser menys refinades, sovint amagades darrere d’un torrat més intens que elimina les subtileses del perfil de sabor.

Com podem saber si un cafè és realment d’especialitat?

Un dels punts a tenir en compte és la traçabilitat. En l’envàs hem de trobar, el país, la regió, el nom de la finca, el nom del productor, l’alçada on es conrea, la varietat del cafè, el procés, i les notes de tast.
Si el cafè que compres no ho mostra. Canvia de cafè si és que vols saber a què té gust un bon cafè. Si el gra, o la beguda és d’un negre intens… canvia de cafè, això no és un bon cafè.

Els beneficis de consumir cafè d’especialitat són notables: més enllà del plaer d’assaborir una beguda realment excepcional, el cafè d’especialitat sol ser produït de manera més sostenible, amb pràctiques agrícoles que respecten tant el medi ambient com les comunitats que el cultiven. Així, quan consumeixes cafè d’especialitat, no només gaudeixes d’un millor cafè, sinó que també contribueixes a un sistema més just i responsable.

Ara és el moment de descobrir el món del cafè d’especialitat! Fes la teva comanda a la nostra web i aprofita el codi QUALITY10 per rebre un 10% de descompte en totes les compres de cafè. Gaudeix de la qualitat, gaudeix del cafè d’especialitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *