Viu sense por aquesta etapa dels teus fills
VIA EL CARGOL
La sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca ha acollit la presentació del llibre ‘Benvinguda adolescència!’, obra de la psicòloga vilafranquina Anna Romeu. L’acte va consistir en una distesa i didàctica conversa amb la periodista Sílvia Cànovas al voltant dels punts més interessants de l’obra.
L’adolescència és una etapa de canvi que molts pares i mares viuen amb por i angoixa. Potser per això molts pares i mares van seguir amb interès la conversa en el decurs de la qual es van anar desgranant diferents temes relacionats amb aquesta etapa de la vida que, “per sort, és transitòria, és un moment d’equivocació i aprenentatge, de resistència, d’exploració i de canvi”, segons assegurava la protagonista.
La psicòloga vilafranquina explicava que “els adolescents estan en un moment en què han de tenir la possibilitat d’explorar i descobrir el món per si mateixos, però encara no són prou madurs, ni el seu cervell està prou desenvolupat, per ser capaços d’adonar-se de les conseqüències o dels perills de les seves accions”. Per això, com a adults, “nosaltres els hem de guiar, però no des del control, sinó des d’un espai de confiança i acompanyament i no sobreprotegir-los perquè “si no deixem q s equivoqui tindran poca capacitat gestionar emocions negatives”.
El llibre és un manual en què Romeu dona resposta a moltes preguntes i anima a comprendre i acompanyar els adolescents. L’autora va parlar de les diferents pautes que han de seguir els pares i mares en diferents situacions i com es poden fomentar els canals de comunicació amb els fills, així com les conductes de risc que no es poden passar per alt.
Anna Romeu (Vilafranca del Penedès, 1972) és psicòloga experta en acompanyament a persones altament sensibles i en educació emocional. A banda de la seva feina en els àmbits de la psicologia clínica i de la psicologia d’emergències, imparteix formacions, tallers i xerrades a escoles, empreses i al públic en general sobre aquest tema. És també autora del llibre ‘Soc sensible: Aprendre a conviure amb l’alta sensibilitat’.
VIA EL CARGOL