29.05.2020 · Comunicat FEGP sobre l’anunci de tancament de les plantes de NISSAN a Catalunya

Comunicats de premsa

Davant l’anunci fet per l’empresa NISSAN Motor de tancament dels seus centres de treball a Catalunya, la FEGP (Federació empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) volem expressar el nostre desacord i preocupació per aquesta decisió.

En un moment en què l’economia mundial està afectada per una crisi sanitària sense precedents i en què els esforços estan centrats a protegir l’activitat econòmica i salvar llocs de treball, NISSAN ha pres una decisió estratègica que no ha tingut en compte la seva responsabilitat social lligada al territori. 

Per tot això ens sumem al comunicat emès per la Generalitat de Catalunya conjuntament amb les patronals PIMEC i Foment de Treball i els sindicats UGT i CCOO:

1.- Manifestem el rebuig a l’anunci de tancament dels centres de treball de la companyia Nissan Motor a Catalunya i la greu preocupació per l’impacte econòmic i social que pugui tenir, així com la forma d’anunciar aquesta decisió amb tant breu marge de temps.

2.- Instem a Nissan a reconsiderar la decisió per responsabilitat davant dels seus treballadors i treballadores, davant de les empreses proveïdores i davant del territori que l’ha acollit els últims 40 anys.

3.- Ens comprometem a continuar treballant per mantenir l’activitat de Nissan i el seu parc de proveïdors a Catalunya i posem en valor la unitat d’acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu dels centres de treball a Catalunya.

Junta Directiva FEGP, 29 de maig de 2020