17.07.2020 · L’AEGECat celebra la seva primera assemblea de socis i aprova un full de ruta per consolidar-se com la primera associació catalana del sector

AEGECat Comunicats de premsa Sectorials

L’associació, integrada a la FEGP com a sectorial del ram de l’hostaleria i que aglutina una setantena d’empreses del sector de tot Catalunya, també ha escollit Pep Minguell d’El Cim Esdeveniments com a nou president de l’entitat.

Subirats, juliol de 2020.- L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) ha celebrat aquest dimarts 14 de juliol la seva primera assemblea de socis i ha donat llum verd a una dotzena d’objectius que configuren el full de ruta per convertir-se en la primera associació catalana del sector. Mediació en bloc, front comú contra l’intrusisme, defensa col·lectiva davant impostos de l’SGAE o l’AGEDI-AIE, negociació de cànons administratius en espais públics, creació d’una borsa de treball del sector, formació específica per als treballadors, compra agregada o l’estudi per crear un portal online propi són alguns dels objectius que s’ha fixat l’assemblea general. L’assemblea també ha servit per escollir Pep Minguell, d’El Cim Esdeveniments de Castellar del Vallès, com a president de l’associació. Aquesta primera trobada s’ha celebrat al restaurant El Mirador de les Caves, propietat del grup gastronòmic Cal Blay, i situat al municipi de Subirats, a l’Alt Penedès.

El nou president d el’AEGECat, Pep Minguell, ha volgut llançar un missatge de confiança i optimisme tant al conjunt de les empreses del sector com als clients. “Totes les empreses estem aplicant amb escreix mesures per garantir la seguretat sanitària de les celebracions, perquè després de mesos de confinament tots tenim ganes de reprendre la vida social”, ha dit el president de l’associació, que també ha apel·lat a la responsabilitat de les persones que contracten els serveis d’aquestes empreses “perquè la seguretat de la celebració també depèn en gran mesura del compliment de tots els protocols per part dels convidats”. 

Davant la represa de l’activitat, després de mesos d’una aturada imposada per la Covid-19, els socis de l’AEGECat han expressat la seva preocupació pels rebrots de la malaltia en alguns punts del territori i han coincidit en la necessitat de continuar aplicant mesures extremes de protecció en tots els esdeveniments per tal d’oferir les màximes garanties sanitàries tant els convidats com als treballadors. La majoria d’empreses ja apliquen un protocol comú que, a més de l’ús obligatori de mascareta, inclou també controls de temperatura a l’accés principal i un registre de tots els convidats amb el nom, telèfon i adreça per poder-los posar en mans de les autoritats sanitàries en cas de produir-se un contagi. Tota la documentació acreditativa del compliment de tots els protocols, tant els requerits per l’administració com els que s’han autoexigit les empreses, com una declaració de responsabilitat dels treballadors i proveïdors conforme no tenen símptomes ni han estat en contacte amb persones contagiades, es posen a disposició dels contractants de l’esdeveniment amb la finalitat de generar la confiança necessària per poder desenvolupar l’acte amb garanties. 

De totes maneres, la majoria d’assistents a la reunió han destacat que la part més complicada de gestionar en un casament o celebració és el ball, ja que és el moment en què es fa més difícil el compliment de les mesures d’autoprotecció. Per això, l’AEGECat insisteix als clients que siguin responsables i no abaixin la guàrdia en un moment en què la pandèmia sembla que ha iniciat una segona onada de contagis. Al mateix temps, l’associació estudiarà amb els serveis jurídics quines mesures més es poden prendre tant per garantir el compliment dels protocols sanitaris durant tota la celebració com per cobrir la responsabilitat de les empreses organitzadores. 

Aquesta primera assemblea de l’AEGECat també ha servit per aprovar la creació d’un protocol de vigilància i control de l’intrusisme al sector, que es preveu tenir enllestit a final d’any, així com la creació d’un portal web que doni visibilitat a l’associació.  

L’AEGECat aglutina avui una setantena d’empreses del sector dels esdeveniments i casaments d’arreu de Catalunya i està integrada a la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) com sectorial del ram de l’hostaleria.