25.08.2020 · Comunicat de l’AEGECat a propòsit de les noves restriccions anunciades per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19

AEGECat Comunicats de premsa Sectorials

Davant les noves restriccions anunciades per la Generalitat de Catalunya per frenar els contagis de Covid-19 i evitar rebrots de la pandèmia, l’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat), sectorial de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) que aglutina un centenar d’empreses, vol fer públic el seu posicionament davant unes mesures que, tot i que poden ser oportunes, representen un greu perjudici per al conjunt del sector ja que han fet incrementar de nou la cancel·lació de celebracions que ja s’havien ajornat abans de l’estiu.

1. Considerem que les noves restriccions que limiten a 10 persones les trobades o reunions públiques i privades en cap cas haurien d’afectar les empreses de gestió d’esdeveniments i casaments ja que al tractar-se d’una activitat econòmica regulada no només es garanteixen totes les mesures i protocols vigents sinó que se n’apliquen d’extraordinaris per tal d’oferir al client les màximes condicions sanitàries per desenvolupar la seva celebració privada.

2. Exigim a la Generalitat de Catalunya que clarifiqui l’exclusió explícita de les empreses d’organització d’esdeveniments i casaments d’aquestes noves mesures i que ho faci públic per tal de tornar la confiança als clients que han confiat en aquestes empreses.

3. Reclamem a la Generalitat de Catalunya que a l’hora de dissenyar o dictar noves mesures consideri les empreses d’organització d’esdeveniments i casaments com un subsector diferenciat de la restauració i l’oci nocturn, en tant que al tractar-se de celebracions privades amb llistes tancades de convidats ofereixen majors garanties per gestionar i aplicar els protocols establerts.

4. Demanem a la Generalitat de Catalunya que activi una línia específica d’ajudes per a aquest sector per no condemnar al tancament les empreses afectades per la normativa vigent.

5. Reiterem el nostre compromís a contribuir amb tots els mitjans possibles al control i eradicació de la pandèmia impulsant mesures i protocols extraordinaris com els que ja estem aplicant per garantir la màxima seguretat sanitària tant dels nostres clients com dels nostres treballadors.

6. Ens reservem el dret a emprendre les accions legals oportunes per tal de defensar els interessos de les empreses associades i del conjunt d’un sector que està patint de manera extrema els efectes de la crisi sanitària sense que l’administració pública hagi mostrat, avui per avui, la voluntat de trobar solucions que en garanteixin la seva supervivència.

Vilanova i la Geltrú, 25 d’agost de 2020