08.09.2020 · L’enquesta de la FEGP posa de manifest les necessitats dels empresaris del Gran Penedès

Comunicats de premsa

Avui s’ha presentat l’Informe elaborat amb les dades recollides d’una enquesta que va realitzar la Federació Empresarial del Gran Penedès, sobre la situació de les empreses en relació al coronavirus al territori del Gran Penedès. La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras i el vicepresident de l’entitat, Xavier Montoliu han exposat les dades recollides a l’enquesta realitzada l’última setmana de juliol de 2020 comparades amb les dades recollides quinze dies després de declarat l’Estat d’Alarma el 12 de març de 2020 pel Govern Espanyol.

Com a dada principal se n’extreu que el 70% de les empreses que han donat resposta a l’enquesta asseguren que han hagut de tancar o reduir l’activitat per culpa de la crisi econòmica resultant de la pandèmia. Per altra banda, també mostra que el 20% de les empreses consultades han reinventat els seus productes o serveis, demostrant una gran capacitat d’adaptació.

Lloveras s’ha compromès a traslladar a les administracions les tres principals demandes que ha recollit l’enquesta: una reforma fiscal, que s’allarguin els ERTOs i que es redueixi la pressió fiscal. També ha insistit en la importància de treballar en plans sectorials, cosa que des de la FEGP ja s’ha reclamat als Ajuntaments i a la Generalitat. Per aquests resultats, ha destacat la importància de conèixer les dades de l’enquesta:

“El que volem amb aquesta enquesta és tenir un altre tipus d’informació, aquesta informació que les estadístiques públiques no ens donen que és què estan fent les empreses i què necessiten perquè nosaltres, com a patronal, el que volem és fer d’altaveu de les empreses i defensar els seus interessos i, per tant, el que necessitem és saber què estan demanant, què els cal i per això les conclusions que n’extraiem van en aquesta línia de saber què és el que necessiten les empreses i això es el que defensarem com a FEGP”

La presidenta de l’entitat exposa com a conclusions generals que els enquestats perceben que les ajudes públiques han estat insuficients per part de les administracions i ha accentuat el consens per demanar una pròrroga dels ERTOs, que es revisi la reforma laboral per regular mesures com el teletreball, i que es redueixi la pressió fiscal.

Consulta l’Informe