28.01.2021 · La Federació Empresarial del Gran Penedès transmet personalment als responsables del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat el neguit per l’afectació de les mesures restrictives aplicades pel Govern

Comunicats de premsa

A la trobada han participat onze associacions del Consell d’Entitats de la Federació Empresarial

La demanda d’aquesta trobada sorgeix d’un comunicat d’aquestes associacions als òrgans de Govern català i espanyol, i que avui dia només ha contestat la Conselleria d’Empresa i Coneixement

Vilanova i la Geltrú, 28 de gener de 2021.- La Federació Empresarial junt amb el Consell d’Entitats als quals representa, ha expressat en la trobada realitzada aquest matí amb Sr. Jordi Cabrafiga, secretari general d’Empresa i Coneixement i la Sra. Matilde Villarroya, directora general d’Indústria, el desconcert per les mesures vigents per la contenció de la Covid19 i l’afectació de les mateixes en l’activitat comercial per la subsistència del teixit econòmic, en especial atenció als sectors de l’hostaleria, la restauració, els esdeveniments i el comerç.

En aquestes àrees, s’han tractat situacions que van des del confinament municipal, als horaris del comerç i la restauració, la necessitat de tests massius per tenir una temporada primavera – estiu en condicions, i la reclamació d’una normativa específica pel sector dels esdeveniments. Tanmateix, també s’ha apuntat a les ajudes les quals són necessàries per al rescat de les empreses i les persones que hi treballen, actualment en situacions molt critiques.

Des del Departament d’Empresa, han mostrat molta preocupació i s’han posat al costat de les empreses pel que fa a tots els temes abordats, però s’han mostrat limitats pel que fa a les ajudes que seguiran sent insuficients. Han ampliat notablement els pressupostos pel primer trimestre 2021 per ajudar les empreses, i des del Fons de Cooperació Local, han injectat capital als Ajuntaments per reduir ibis i impostos d’ocupació de la via pública. Demanen de cara la mobilitat, esperar al pròxim 7 de febrer quan finalitza la normativa vigent, ja que hi ha alguns indicadors de salut positius i s’ha de veure com es desencadena la situació. Això no obstant, l’exemple de tancament Europeu com a mesura estricte enfront de la COVID19, no ajuda a prendre solucions més elàstiques. Altres missatges com l’exhauriment de vacunes, la manca de fons estatals i no percebre avenços significatius en la pandèmia amb unes eleccions a tocar, no donen massa lloc a una evolució de les mesures actuals.

Pel que fa a la situació epidemiològica, es preveu una millora de la situació, de cara el bon temps a mitjans de la primavera, sobretot per aquelles comarques que potenciïn el comerç i el consum de proximitat com a model sostenible, amb una tornada a la mobilitat territorial parcial.