26.07.2019 · El grup de compra de la FEGP ja aplega 44 companyies

Comunicats de premsa

FEGP Energia, un potencial de compra de 23 GWh

El cost de l’electricitat és un dels principals frens per a la competitivitat de les empreses, particularment dels sectors industrial i turístic.

La millor manera de reduir la factura elèctrica és a través de la compra agregada: un grup d’empreses consumidores amb capacitat de negociar les millors condicions.


La FEGP ha reactivat el grup de compra d’energia elèctrica per tal d’aconseguir els millors preus del mercat.

Des de la seva represa, ara fa dos mesos, el club FEGP Energia ha reunit fins a 44 companyies i un total de 75 punts de consum. En conjunt, sumen 22,98 gigawats (GWh), la qual cosa suposa un increment del 150% en relació amb l’anterior etapa d’aquest mateix grup de compra.

La reducció de la factura energètica a través del grup de compra de la FEGP pot suposar estalvis entre el 15% i el 35%. A més, Idònium, la coordinadora de FEGP Energia assessora els membres del club per millorar els sistemes i les instal·lacions i propiciar l’eficiència energètica.

Els indicadors no poden ser més favorables, atesa la tendència registrada en poc temps. Es preveu assolir un volum de compra de 30 GWh a principis de 2020, amb la participació d’una seixantena d’empreses. Aquestes dades es podrien doblar en el termini de 20 mesos.

Per apuntar-se al club FEGP Energia només és exigible que l’empresa estigui associada a l’organització empresarial.