El forner del Garraf, Jordi Morera, entre els 50 millors d’Espanya

Notícies d'empresa

Jordi Morera és la cinquena generació de forners de l’Espiga d’Or a Vilanova i la Geltrú

FOTO VIA PENEDÈS ECONÒMIC

Jordi Morera, el mestre forner darrere de l’Espiga d’Or, ha estat seleccionat entre els 50 Panaderos TOP de España, una distinció que valora l’excel·lència en l’art de la fleca artesana en l’àmbit estatal. Organitzat per Panatics i Pan de Calidad, aquest certamen anual reconeix els millors professionals del sector, destacant la seva habilitat per crear pans excepcionals amb tècniques tradicionals i innovadores.

Aquest certamen és una evolució de la reconeguda Ruta Española del Buen Pan i, enguany, només ha premiat 50 forners, reduint els reconeixements de 100 a 50 estrelles per posar un major èmfasi en la qualitat. La competició s’ha desenvolupat en quatre convocatòries regionals que han tingut lloc a diverses zones de la geografia espanyola. Cada participant ha presentat dos pans rodons iguals, elaborats exclusivament amb farina de blat comú, amb l’opció de combinar fins a un 10% de farina de sègol.

Avaluació rigorosa i criteris d’excel·lència

Els forners han estat avaluats per un jurat d’experts format per figures destacades del sector, com Eduardo Úbeda, María José San Román, Manuel Flecha, Florindo Fierro, Pere Fábrega i Carlos Martín. Aquests professionals han valorat els pans en funció de diversos criteris, incloent-hi la imatge visual, la forma, la grenya, la cocció, la cruixència, l’aroma, el sabor i l’estructura en boca. Les puntuacions han estat recollides davant de notari, assegurant així la transparència i rigorositat del procés.

Un llegat d’excel·lència

Jordi Morera és la cinquena generació de la seva família al capdavant de l’Espiga d’Or, una fleca que s’ha convertit en un referent de la fleca artesana a Vilanova i la Geltrú. Al llarg de la seva trajectòria, Morera ha rebut altres reconeixements significatius, com el títol de World Baker 2017 per la UIBC, i més recentment, és conegut pel seu projecte “Mas Torrat – tancant el cercle” un projecte que te per objectiu aconseguir generar tota la farina que s’utilitza a l’Espiga d’Or, plantant el seu propi blat mitjançant l’agricultura regenerativa i, per si era poc, utilitzant 5 varietats de blats antics, alguns amb més de 14.000 anys d’història. Aquest nou guardó consolida la seva posició com un dels principals referents de la fleca espanyola i internacional.

VIA PENEDÈS ECONÒMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *