La cap de Cirurgia Pediàtrica sosté que hi ha apendicitis que podrien no operar-se i tractar-se amb antibiòtics
El projecte d’investigació de la doctora Carme Grande, cap de Cirurgia Pediàtrica del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, ha estat escollit el guanyador de la primera edició del Premi de Recerca del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2021, patrocinat per la Fundació Sant Antoni Abat. Entre tots els projectes presentats, 16 en total, s’han valorat els apartats de rellevància científica, originalitat del projecte i la qualitat metodològica.
La recerca mèdica de la Dra. Grande porta per títol el “Paper del perfil de citocines a la distinció entre apendicitis aguada complicada i no complicada”. La Dra. Grande explica que ara s’està veient que hi ha apendicitis que podrien no operar-se i tractar-se amb antibiòtics. Per això, proposa aquest treball que busca trobar algun marcador biològic que pugui orientar a un tipus d’apendicitis o una altra, per adaptar el tractament des d’un principi.
El passat divendres es va organitzar un petit acte a la Fundació Sant Antoni Abat per fer l’entrega del premi. En aquest, hi van assistir la Dra. Carme Grande, la Sra. Dolors Camacho, gerenta de la Fundació, el Dr. Magí Roig, Director d’Aliances Corporatives i Estratègia de Docència i Recerca del CSAPG, i el Dr. Alejandro Rodríguez, responsable de Recerca del CSAPG.
El jurat que ha escollit el projecte guanyador ha estat format pel Dr. Alfonso López Soto, cap de Medicina Interna de l’Hospital Clínic; la Dra. Margarita Giménez, Endocrinòloga i cap de la secció de Diabetis de l’Hospital Clínic, i professora associada de Medicina de la Universitat de Barcelona; i el Dr. Esteban Poch, Nefròleg i cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Clínic, i professor titular de Medicina de la Universitat de Barcelona.
Amb aquest guardó s’ha volgut premiar la iniciativa i l’excel·lència personal de la institució que ha dedicat temps a la generació de projectes de recerca de qualitat. La recerca mèdica no només fa avançar el coneixement científic, si no que, a més, contribueix a millorar la qualitat assistencial i el nivell docent dels centres on es desenvolupa.