Un menú degustació d’alta cuina, completa d’atractius que conquereix paladars exigents amb les receptes més exclusives, innovadores i tradicionals
Els germans Alonso, al seu restaurant Cantina Viladellops, referent a la zona del Penedès en tan sols un any des de la seva obertura, presenten el seu nou menú degustació ‘Des de Cantina amb amor’. Aquest projecte gastro és el resultat de la història de dues passions que es van unir per crear un espai únic i oferir el millor de la gastronomia de la seva terra, un fet només possible pel rigor i una reputació basada en l’excel·lència del producte i en una cuina d´alta qualitat que rebel·la el potencial de la cuina del xef Jairo Alonso.
“Volem homenatjar la bona cuina, la identitat de la gent i la cultura. Per això, he creat ‘Des de Cantina amb amor’, basat en un menú degustació que ens conquereix, ens enriqueix i ens transporta, alhora que harmonitza amb els millors vins de la zona. Una proposta cuinada amb molt d’amor i passió, essència i bon sabor”. ”, explica Jairo Alonso, xef i copropietari del restaurant Cantina Viladellops.
Jairo Alonso, xef inquiet, amb un esperit humil i enamorat de la rica gastronomia ancestral de la seva família, reflecteix en la seva proposta, el més divers, màgic i pur de la cuina. Un menú degustació a l’abast de tots i totes, per delectar-nos en tots els sentits tant en dies feiners com en caps de setmana.
‘Des de Cantina amb amor’
10 plats conformen l’experiència culinària ‘Des de Cantina amb amor’. Reflecteixen la qualitat dels productes i la passió per la gastronomia, començant pel pa artesà de massa mare amb 48 hores de fermentació que porten a taula amb una mica d’oli d’oliva verge del Penedès i un aperitiu sorpresa del xef per anar obrint la gana. Per als entrants, ens sorprenen amb receptes com el cremós d’all blanc i bacallà fumat cruixent amb esferificació de soja, una amanida de perdiu escabetxada amb parmesà, textures de pera i vinagreta de figa, i ens atrapen amb una crema de foie que banya un bon tros de foie poêlé, acompanyat de xampinyó silvestre i ou a baixa temperatura, magnífiques combinacions que aporten als seus plats molt sabor i increïbles matisos.
Entre els seus plats principals, aposten per l’increïble caneló de rostit amb crema de ceps, un tataki d’Angus amb flor de sal, i un saltat de calamarsets amb favetes, espàrrecs silvestres i ganache de botifarra negra, una alegria per als nostres paladars. I entre les receptes més dolces i artesanes, aposten per la copa de gelatina de vi especiat amb gelat de vainilla i cruixent de cabell d’àngel, a més del espectacular flam napolità amb granissat i terra de taronja sanguina.
Un pla assegurat amb el segell de qualitat de Jairo Alonso, en un restaurant especial imprescindible per viure una experiència gastronòmica diferent al Penedès. Descobrir els seus tresors amagats i la cuina tan completa d’atractius i sabors que sobren les raons per marcar-lo com una destinació on fer freqüents escapades, amb una de les millors vistes de la zona.
Segons explica Borja Alonso, relacions públiques i copropietari del restaurant: “Treballem diàriament amb petits productors que ens inciten a crear una cuina de temporada, basada en el respecte i l’apreciació dels sabors de cada element que posem al plat. Fem servir productes que respecten la tradició i la riquesa d’aquesta zona.”
Quan es podrà degustar ‘Des de Cantina amb amor’?
La Diada de Santi Jordi és el dia del llibre i la rosa, a més de ser per excel·lència el dia dels enamorats a Catalunya. Per això, el restaurant Cantina Viladellops, inaugurarà el seu singular menú degustació ‘Des de Cantina amb amor’, considerant aquesta festivitat tan tradicional i emotiva, aquest proper 23 d’abril.
Bon ambient, música en directe i les millors aromes, en un dia especial que brindarà als assistents una experiència única
A partir d’aquí, es podrà degustar tots els dies laborables (excepte els dimarts, que romanen tancats) i caps de setmana, amb reserva prèvia.