- La trobada de degustació i networking reuneix més de 40 empreses del sector turístic i se situa com a referent a l’agenda gastro del Penedès
- El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, dóna el tret de sortida a la primera edició
Els germans Alonso del Pozo, protagonistes culinaris del Penedès els darrers mesos, tornen a ser notícia amb la seva nova proposta gastronòmica, Food Space, que s’acaba de presentar al seu restaurant ‘Cantina’ a Viladellops. En concret, divendres passat va reunir més de 40 empreses del sector turístic, al voltant del que ja és el seu nou servei de càtering d’alta cuina.
Plats innovadors i ancestrals, show cooking i música en viu van donar vida a aquest nou esdeveniment gastronòmic de degustació i networking, on van acudir professionals del sector turístic, hostalers/es, persones propietàries d’espais, agències de viatges i d’esdeveniments, professionals de la comunicació gastronòmica i mitjans especialitzats, del Penedès i de moltes altres zones de Catalunya, per conèixer una proposta innovadora amb l’objectiu d’establir noves connexions i col·laboracions que permetin fomentar aliances del sector gastro-turístic.
Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta primera edició amb una intervenció en què va destacar la importància de generar sinergies i obrir vies per fomentar aliances que ajudin a sumar esforços i resultats, aliances que fan més competitives a les empreses. En concret, va destacar que “són les bones iniciatives que transformen el territori”.
Viladellops es va transformar divendres passat en el centre gastronòmic més mogut de la zona i va comptar, a més, amb la presència d’autoritats locals del sector turístic, com Núria Sala, directora del Consorci Promoció Turística del Penedès i Emília Torres, directora de Turisme de Vilafranca del Penedès.
La cita es va convertir així en centre de trobada i laboratori d’idees on es van generar sinergies i coneixement del sector gastronòmic, hostaler i productor del Penedès. Permetent establir contactes per a futurs esdeveniments i col·laboracions, estenent ponts cap a la cooperació per crear una xarxa de confiança i potenciant la ja existent.
La trobada va oferir el millor de la cuina del xef Jairo Alonso, amb les seves graelles, cassoles, producte fresc i de proximitat, en un espai a l’aire lliure a les instal·lacions del Restaurant Cantina, en concret, a l’anomenat ‘Jardí de les Vinyes’ . Es tracta d’un entorn privilegiat, envoltat de vinyes, bon ambient i les millors aromes, en un espai que va oferir als assistents una experiència insuperable.
Com assenyala Jairo Alonso, xef i copropietari del restaurant Cantina, “aquesta cita és una manera d’apropar les persones i donar a conèixer la nostra essència culinària i alhora, pretén crear sinergies i fomentar el territori” i afegeix que “l’objectiu principal és estrènyer llaços per a possibles cooperacions i crear experiències que conflueixin per convertir-se en un aparador del millor”.
Així és com Food Space obre una nova via per a col·laboracions futures al món culinari, i els seus organitzadors, Borja i Jairo Alonso del Pozo, pretenen impulsar el turisme gastronòmic, com la millor forma de conèixer una destinació, una cultura, un entorn i una tradició, a través dels aliments autòctons i de proximitat, de plats ancestrals i paisatges de somni, que nodreixen l’essència de la cuina.
“Creiem que el Penedès, amb la seva cultura gastro i el seu bon fer culinari, mereix una projecció gastronòmica superior a la que té, i això és el que contribuirà Space Food. Esperem que sigui clau per fomentar l’essència de la zona”, explica Borja Alonso, relacions públiques i copropietari del restaurant.
Una cita gastro que marca l’inici d’una proposta única i estable que se celebrarà cada any per aquestes dates, i a diferents indrets de la zona del Penedès, provocant vincles per a aquest sector. Una fórmula que ha funcionat i que es mantindrà amb vista a les futures edicions.