- Albet i Noya i Caram Caram proposen una caminada especial per celebrar la verema el diumenge 3 de setembre
- La festa culminarà al celler amb un dinar popular i música en viu
Sant Pau d’Ordal. agost 2023.- Amb l’arribada de la verema, Albet i Noya, pioners en vinyes i vins ecològics, ofereix una experiència única pels amants del senderisme i la bona gastronomia. Per celebrar aquesta època de l’any tan especial, s’ha organitzat, el diumenge 3 de setembre, una ruta que conduirà als participants a través de les finques més desconegudes i alhora més emblemàtiques d’Albet i Noya: les vinyes del Bosc Negre i del Corral Cremat.Aquesta aventura combina natura, història, esport, gastronomia i, sobretot, l’essència única dels vins d’Albet i Noya. Durant un recorregut, d’aproximadament 4 km i dificultat baixa, es podran degustar alguns dels vins més especials del celler, entre ells el Clàssic Penedès amb 10 anys de criança El Corral Cremat, distingit durant dos anys seguits com un dels 50 millors vins del món segons la revista Decanter. A cada una de les parades, s’oferiran també tastets singulars de gastronomia seleccionats i comentats per l’empresa penedesenca Caram Caram.
Una part essencial d’aquesta ruta serà contemplar el patrimoni cultural que s’apreciarà al llarg del recorregut. Els participants tindran l’oportunitat explorar el caràcter 100% Muntanyes d’Ordal, amb les seves vinyes entre boscos i diferents exemples de marges i barraques de pedra seca, patrimoni immaterial de la humanitat segons la UNESCO.
La festa de la verema
Però la festa de la verema no s’acaba aquí i, ja sigui per recuperar forces o per aquells que no tenen ganes de caminar, a partir del migdia, al celler de Sant Pau d’Ordal hi haurà festa amb música en viu i una fideuà popular elaborada per la xef de la casa Aina Martín.
Aquesta activitat està englobada dins la Festa de la Verema del Consorci de Promoció Turística del Penedès que proposa un bon grapat d’experiències gastronòmiques durant tot el mes de setembre.
El preu de la caminada és de 40€ i inclou la degustació de 4 vins de gamma alta del celler i el seu maridatge. El preu del dinar al celler és també de 40€. Hi ha un descompte especial per tots aquells que s’apuntin a la jornada completa.
Albet i Noya és un celler familiar amb una llarga tradició en la producció de vins ecològics i sostenibles al Penedès. Des del seu inici, s’ha compromès amb la qualitat, el respecte pel medi ambient i la preservació de les arrels culturals de la regió. Amb aquesta ruta especial a la vinya, es vol compartir amb els amants del vi i de la cultura una experiència autèntica i enriquidora al cor de la verema.