Després de més d’una dècada de servei als nuclis rurals del Penedès, l’empresa XTA s’estrena a Vilafranca amb el desplegament de més de 76.000 metres de Fibra òptica i més de 7.000 fusions de cable de Fibra
que permetran donar servei a les més de 15.000 llars de la Vila.
Aquesta iniciativa, que forma part del compromís de l’empresa amb el territori, busca proporcionar una connexió d’alta qualitat i un servei d’atenció al client proper i personalitzat als habitants del municipi.
XTA va néixer l’any 2012 al viver d’empreses del centre Àgora de Vilafranca, després de l’experiència de WiFi Penedès, una empresa pionera que va fer arribar Internet a través d’ones de ràdio per a resoldre així les mancances de connexió de l’entorn més rural on les altres operadores no volien invertir. Amb les millores tecnològiques existents, XTA va seguir aquesta FilosoFia de negoci amb la Fibra òptica. L’any 2016 va ser la pionera a oferir una connexió a internet de qualitat al polígon de Vilafranca. En poc més de deu anys, han estès la seva pròpia xarxa en més de 45 municipis.
El seu fundador, Jordi Bastardas, confessa que “fer arribar la Fibra a Vilafranca representa un pas signiFicatiu en l’evolució d’XTA com a operadora local de referència. “Ens vam adonar que el nostre
tracte al client era molt valorat i diferenciat al de la competència (9 de cada 10 clients ens recomanen) i que, per tant, també teníem cabuda a poblacions on ja disposaven de Fibra, com és el cas de ilafranca”. Afegeix que “el fet de disposar de la nostra xarxa i equip propi fa que el servei no depengui de tercers, per tant, que el temps de reacció davant qualsevol problemàtica sigui més ràpid.”
L’arribada a Vilafranca, consolida un projecte nascut al Penedès i que actualment permet donar
servei a pràcticament tota la comarca, alhora que fa créixer el seu teixit empresarial. També reaFirma el compromís d’XTA per a unes telecomunicacions de proximitat: “Amb el tracte proper del nostre equip i la resposta personalitzada que rep cada client, fem possibles unes telecomunicacions més humanes que trenquen la bretxa digital que separa a algunes generacions”. Una proposta de proximitat que posa en valor els professionals de la nostra comarca en aquest sector.