Knauf s’incorpora al projecte “Que no et rellisqui, recicla l’oli” d’Entrem

Notícies d'empresa

L’empresa subscriu un acord amb Entrem per a proporcionar als seus treballadors envasos de reciclatge i contenidors on dipositar l’oli usat de les seves llars en la seva seu de Vilafranca.

Knauf Miret avança un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat i el desenvolupament social. La companyia acaba de subscriure un conveni amb l’entitat Entrem perquè els treballadors de la planta de Vilafranca puguin dipositar l’oli usat de les seves llars en contenidors de reciclatge disposats en la seu.

Amb aquest projecte de Responsabilitat Social Corporativa, Knauf Miret s’incorpora a la xarxa d’empreses adherides al projecte “Que no et rellisqui, recicla l’oli“. Aquest projecte pretén incentivar el reciclatge de l’oli domèstic en àmbits col·lectius, com a escoles o empreses.

Per a això es faciliten tant els envasos on anar guardant l’oli com a contenidors específics per a reciclar aquest material. Els treballadors que ho desitgin poden sol·licitar un ‘Claki’, un envàs espacialment dissenyat per a guardar l’oli usat sense vessaments. Una vegada ple amb l’oli de casa, poden dipositar-lo en el contenidor dins de la seu.

Periòdicament el personal de la cooperativa d’inserció laboral Entrem recull els contenidors per a portar-los a plantes industrials on es transforma en biodièsel. Gràcies a aquest projecte, Entrem ofereix oportunitats laborals a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió.

Apostant per la circularitat per a crear energia

L’oli d’ús domèstic – oliva, gira-sol o altres – només pot emprar-se un nombre limitat de vegades. A partir d’uns certs usos agafa olors i sabors, però sobretot s’oxida i sorgeixen partícules (acrilamides) que fan que el seu consum humà sigui perillós. Llançar-ho pel desguàs pot danyar les canonades, contamina l’aigua potable, serveix d’aliment a rosegadors i pot causar embussaments a la xarxa de subministrament.

Degudament reciclats, els greixos vegetals poden convertir-se en biodièsel. Aquest combustible posseeix les mateixes característiques i usos que el dièsel mineral, però és biodegradable i sense elements contaminants com el sofre o el plom. D’aquesta manera se li dona una solució de circularitat i es contribueix a la sostenibilitat mediambiental.

A més de biodièsel, amb els residus oliosos de les llars es poden fabricar fertilitzants, glicerina, sabons o pinso per al bestiar.

El reciclatge més integrador arriba a 1.200 llars

Amb aquesta acció Knauf Miret se suma a l’estratègia ‘Oli, energia i inclusió’ posada en marxa per Entrem al Penedès per a fomentar el reciclatge i afavorir la integració de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió. Aquest projecte de circularitat ja funciona a unes altres 11 empreses i entitats de la comarca, amb un abast potencial d’unes 1.200 llars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *