Acció Preventiva: Sis claus per millorar la seguretat, la salut i la competitivitat a l’empresa

Notícies d'empresa

Aplicar algunes mesures de manera estratègica poden ajudar a augmentar els nivells de salut, seguretat i competitivitat

Des d’Acció Preventiva us volen donar sis claus principals per millorar la salut, la seguretat i la competitivitat de l’empresa:

Assegura l’ergonomia en el lloc de treball
Els trastorns i lesions musculo-esquelètiques són la principal causa de baixa laboral. Ajusta les cadires, taules i pantalles a les necessitats ergonòmiques periòdiques que et permetin detectar problemes.

Promou la cura de la salut mental
Els trastorns de salut mental a Espanya s’han incrementat un 30% respecte el 2023. És fonamental implementar accions que ajudin a millorar el benestar integral de les persones treballadores com, per exemple, crear àrees de descans o millorar la conciliació.

Impulsa la capacitació contínua
La capacitació contínua és necessària per assegurar que tota la plantilla disposa de coneixements actualitzats sobre bones pràctiques i protocols de seguretat. Ofereix cursos i tallers regulars en seguretat i salut laboral, adaptats a les necessitats dels treballadors i de l’empresa.

Realitza avaluacions de riscos psicosocials
Els riscos psicosocials estan avançant mol ràpidament a les organitzacions espanyoles, causant greus problemes a nivell de salut, seguretat i productivitat. Amb les avaluacions podràs identificar-los ràpidament i prevenir la seva aparició, evitant l’increment de casos d’estrès o ansietat.

Fomenta una cultura preventiva eficaç
La cultura preventiva és la responsable de garantir que qualsevol mesura en PRL que implementi la teva empresa sigui exitosa. Entre altres qüestions, s’ha d’involucrar a tots els nivells de l’empresa en la seguretat laboral i realitzar campanyes de conscienciació.

Rodeja’t de bons professionals
Tant si assumeixes la gestió de la teva activitat preventiva, com si la delegues a un extern, assegura’t d’estar rodejat de bons professionals. Si externalitzes la gestió de PRL, busca un assessorament especialitzat que t’ofereixi formació contínua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *