Les empreses del Garraf i el Penedès reporten una bona situació del negoci i preveuen encara millorar en el pròxim trimestre

Comunicats de premsa FEGPComunicació

● El Panel de Clima Empresarial de la FEGP indica que les empreses valoren amb un 7.7 la marxa del negoci, 3 dècimes per sobre que el trimestre anterior.

● Les perspectives per al pròxim trimestre són majoritàriament de millora, tant en l’ocupació com en la marxa del negoci.

Vilanova i la Geltrú, 1 d’octubre del 2024. La Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) ha presentat els resultats de la seva darrera enquesta, amb uns resultats que reflecteixen el bon moment de l’economia. Els resultats mostren una valoració mitjana destacada de 7.7 en la “Situació del Negoci”, que millora en 3 dècimes el resultat de l’enquesta de fa tres mesos.

La pregunta sobre l’Evolució del Negoci respecte al trimestre anterior ha evidenciat que un 42% de les empreses consideren que la seva situació ha millorat, i són menys d’un 10% les que han manifestat que ha empitjorat. En relació amb el nombre d’empleats una de cada tres empreses ha vist augmentat el volum de la seva plantilla, i només un 6% l’ha vist reduït.

Pel que fa a les expectatives per al pròxim trimestre, més d’un 50% de les empreses apunten que la situació millorarà i un 27% preveu un augment de l’ocupació. Així mateix, són molt poques les empreses que tenen males previsions de cara al trimestre vinent, i cap empresa pronostica una disminució de la plantilla.

Preguntes sobre conjuntura empresarial i opinió

La FEGP utilitza també la distribució del qüestionari del Panel per a preguntar als empresaris i empresàries sobre temes d’actualitat. A continuació es mostren els resultats més rellevants:

● Expectatives per a una millora del finançament de la Generalitat: Un 30% de les empreses creuen que els pot beneficiar lleugerament, però la gran majoria no hi veuen cap afectació o ho desconeixen.

● Reducció de la jornada laboral a 37,5 h: Un 51% de les empreses manifesten ser favorables a aquesta mesura si es veu compensada d’alguna manera, mentre que un 30% s’hi oposa del tot. Només un 3% hi està plenament d’acord.

Notes metodològiques

El Panel de Clima Empresarial el formen les empreses representades a la Junta de la FEGP, que tot i no ser un mostreig aleatori sobre la massa social, sí que té una representativitat proporcional sobre el tipus d’empresa i la seva localització al territori. El formulari s’administra cada final de trimestre, i el responen una cinquantena d’empreses. Es realitza una afixació de les respostes d’acord amb les agrupacions per tipus d’empresa (indústria o servei) i per mida de l’empresa (amb una classificació en tres grups).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *