Font Fregona estrena l’obra de teatre “Carta d’amor”

Notícies d'empresa

L¡obra està basada en les cartes que han escrit els pares dels joves interns al centre

El passat 5 d’octubre, l’Espai Terapèutic i Educatiu Font Fregona per a joves amb trastorns mentals, trastorns de conducta i addiccions, va acollir una jornada intensa i plena d’emocions amb la representació teatral interpretada pels joves interns, basada en cartes escrites de manera anònima pels seus pares. L’acte va ser un reflex de la voluntat de comprensió, el coratge i la necessitat de comunicar-se, elements clau en qualsevol procés terapèutic.

La representació, fruit de mesos de treball i preparació, va suposar un gran repte per als joves i una oportunitat única per canalitzar sentiments i facilitar l’expressió emocional.

Les cartes totalment anònimes dels pares, carregades d’amor, preocupació i esperança, van ser interpretades pels mateixos joves amb una sinceritat i una força que van commoure a tots els presents.

“Cada carta es converteix en un pont de connexió entre els joves i les seves famílies. No es tracta només del contingut escrit, sinó de tot allò que es transmet amb emoció. La representació d’aquesta obra és un pas més dins del procés terapèutic, un camí en què es requereix acceptar, comprendre i trobar la manera de seguir endavant amb fortalesa i suport mutu,” destaca l’equip de terapeutes de Font Fregona.

L’esdeveniment va estar marcat per moments d’alta intensitat emocional, tant per als joves com per a les famílies i professionals que hi van assistir. L’honestedat amb què cada paraula va ser pronunciada i l’entrega en cada gest a l’escenari van deixar clar que aquest tipus d’activitats van més enllà d’un simple exercici teatral; són una eina terapèutica poderosa per impulsar la sanació i el creixement personal.

La jornada va concloure en un col·loqui conjunt entre famílies, joves i terapeutes, on es va posar de manifest la importància d’incloure les famílies en el procés de recuperació dels joves. Així mateix, es va destacar la necessitat de generar espais en què les famílies puguin expressar-se i compartir les seves vivències d’una manera segura i respectuosa.

En els propers dies, el centre Font Fregona compartirà una versió d’aquesta representació al seu canal de YouTube (versió amb màscares per preservar la identitat dels joves) per tal que tothom tingui l’oportunitat de conèixer i experimentar l’essència d’aquesta jornada tan significativa com a lliçó de vida per tots.

A través d’iniciatives com aquesta, Font Fregona reafirma el seu compromís amb la recuperació integral dels joves i la participació activa de les seves famílies. La suma de valors com l’empatia, la comprensió i la perseverança són fonamentals per afrontar els reptes associats amb els trastorns mentals, trastorns de conducta i les addiccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *