El Grup cooperatiu Entrem i la Fundació Mas Albornà fan balanç de l’impacte de la Covid_19 als col·lectius més vulnerables

Notícies d'empresa

Les dues organitzacions socials penedesenques sumen esforços per fer una valoració conjunta sobre els efectes de la pandèmia a les seves entitats. La voluntat d’aquest balanç és posar llum i fer visible la realitat d’aquestes dues organitzacions i dels seus col·lectius.

Destaca el fet que, malgrat el context, les entitats socials han aconseguit mantenir tots els llocs de treball tot i que l’impacte de la crisi ha reduït una part de la seva activitat comercial i de serveis. Paral·lelament, les restriccions de mobilitat, d’activitats socials, lúdiques i esportives han impactat negativament en la imprescindible socialització de les persones vulnerables socialment.

Especialment rellevant és el fet que durant la pandèmia els equips d’atenció a persones d’ambdues entitats han hagut d’adaptar-se en un temps rècord per poder continuar mantenint els vincles de suport amb les persones que atenen, respectant les noves restriccions de contacte i mobilitat.

En aquest sentit, des del Grup Entrem i la Fundació Mas Albornà s’han augmentat els equips de suport a l’atenció directa de les persones amb major vulnerabilitat i s’han adaptat a la nova realitat, per la qual cosa es demana una major implicació de les institucions al respecte. Això es tradueix en més recursos extraordinaris per poder atendre de forma excepcional una situació que ara és d’emergència però que superada la crisi sanitària, continuarà persistint durant un temps en format de conseqüències psicosocials.

La Fundació Mas Albornà i el Grup Entrem continuaran treballant al llarg del 2021 per garantir la qualitat i l’estabilitat dels serveis i l’ocupació de les persones sota una filosofia de sumar esforços, recursos i capacitats i comptant amb el suport de les administracions i de tots els agents econòmics i socials del territori, es pretén poder superar la situació actual i sortir-ne més enfortits.

03.02.2021