16.10.2020 · El 6è Congrés Dones d’Empresa reivindica el talent i lideratge femení en l’àmbit de les noves tecnologies i emplaça les joves estudiants a apostar per carreres tecnològiques

Comunicats de premsa Congrés de Dones D’Empresa Trobada de Dones d’Empresa
  • La jornada s’ha celebrat en format telemàtic des del centre Neàpolis de Vilanova i la Geltrú i ha estat seguida per més d’un centenar de persones.
  • Marta Díaz i Anna Guixà guardonades amb els Premis Dones d’Empresa 2020.

Vilanova i la Geltrú, 16 d’octubre de 2020.- Les prop de trenta ponents que aquest divendres han participat en el 6è Congrés Dones d’Empresa han reivindicat el talent i el lideratge femení en l’àmbit de les noves tecnologies i han emplaçat les joves estudiants a apostar per carreres tecnològiques. Totes les conferenciants, directives i empresàries, han explicat els seus projectes professionals, la majoria relacionats amb la innovació i les noves tecnologies, i han coincidit a reclamar la necessitat de fer visible aquesta realitat perquè les noves generacions prenguin consciència que la innovació i les noves tecnologies no són sectors reservats només als homes sinó que les dones hi tenen un paper cada cop més destacat i decisiu.

El 6è Congrés Dones d’Empresa, organitzat pel grup Dones d’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), s’ha celebrat per primera vegada en format telemàtic des del centre Neàpolis de Vilanova i la Geltrú per tal d’adaptar-se a les noves mesures sanitàries de seguretat que han entrat en vigor aquest mateix divendres. Per això totes les ponències s’han realitzat per videoconferència i han estat seguides per més d’un centenar de congressistes.

Una de les intervencions més seguides ha estat la conferència “Sense por a Goliat” a càrrec de la cofundadora de Fibracat i presidenta de FibracatTV, Meritxell Bautista, recentment guardonada amb el premi Empresària als Premis Dona TIC 2020 de la Generalitat. Meritxell Bautista ha reivindicat l’apoderament de la dona en el món de l’empresa i ha posat el seu cas com un exemple d’èxit.

El congrés l’han inaugurat a les 11 del matí Sílvia Domènech, membre del grup impulsor del col·lectiu Dones d’Empresa, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, la directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, que també han coincidit a reclamar la visibilitat de les dones en el món de la innovació i les noves tecnologies.

Premis Dones d’Empresa 2020

Després de les conferències ha tingut lloc la Trobada Anual Dones d’Empresa, que enguany s’ha integrat al congrés en un format molt més reduït i sense el tradicional sopar. La trobada ha tingut com a protagonistes Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Núria Camps, directora de la Cadena SER Penedès-Garraf. La trobada ha finalitzat amb el lliurement dels guardons Dones d’Empresa 2020, que han entregat la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon i la representant del grup impulsor de Dones d’Empresa, Sílvia Domènech. El Premi Dona i Tecnologia, que s’entrega per primer cop, ha estat lliurat a Marta Díaz, directora del laboratori del CETpD d’investigació i usabilitat Ibux-Lab de la UPC de Vilanova i la Geltrú, i el Premi Dona d’Empresa se l’ha endut  Anna Guixà, gerent de l’empresa Transports Guixà SL de l’Alt Penedès.

La cloenda ha anat a càrrec del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, que en una intervenció per videoconferència ha posat en valor el paper determinant de la dona en el món de les noves tecnologies, i la regidora d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova, Conxi Martínez, que presencialment ha destacat el potencial i el talent de les dones en el món de l’empresa i les ha encoratjat a ser valentes per fer realitat els seus projectes.