La sectorial de construcció inicia una ronda de contactes als Ajuntaments

Comunicats de premsa Construcció Sectorials

Com fem periòdicament, ens plau fer-vos arribar el número 246 de la publicació “L’Observatori del Mercat de Treball al Dia”, que correspon al mes de juny 2021. Tot seguit us adjuntem una valoració de les dades d’aquest mes.
Les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf consoliden al juny la caiguda de l’atur


El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el darrer informe amb les dades del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponents al mes de juny, i que consolidem una caiguda de l’atur i un augment de les contractacions, a les portes d’un estiu que s’espera pugui servir per rellançar la recuperació de diversos sectors productius.

Alt Penedès

A l’Alt Penedès es va registrar una caiguda intermensual de l’atur del 6,6%, que deixa el número d’aturats en 5.955 i una taxa d’atur que se situa en l’11,7% – quatre dècimes menys que al maig -. La franja d’edat en què més s’han evidenciat aquestes xifres ha estat en els menors de 25 anys, amb un 17,7% menys.

Aquests resultats suposen el quart mes consecutiu de contracció de l’atur a la comarca i, a més, trenca el sòl dels 6.000 desocupats, que es mantenia des de feia més d’un any.

El ritme i número de contractacions també ha experimentat un creixement al juny, amb un total de 3.913 nous contractes, que representa un augment del 12,1%, dels que un 61% van ser al sector serveis i quasi un 30,5% a la indústria. Aquests indicadors impliquen el segon mes consecutiu d’increment intermensual, amb una xifra total que s’acosten a les registrades al mateix mes de l’any 2019 i que disparen la variació a més d’un 58% d’increment si les comparem amb el juny de l’any passat.

Garraf

El juny va deixar al Garraf una xifra total d’aturats de 9.465 persones, quasi un 7,4% menys que el mes anterior, i que desinfla la taxa d’atur en gairebé un punt, deixant-la en el 14,25%. S’encadenen així cinc mesos consecutius a la comarca en què s’ha reduït l’atur, i aquest darrer registre suposa la caiguda intermensual més important d’aquesta sèrie, iniciada al febrer. A més, el número total de desocupats baixa per sota de les 10.000 persones per primera vegada des del juliol de l’any passat.

La inèrcia positiva també es reflecteix en els 3.858 nous contractes del juny, que representen un augment intermensual del 43,5%, la millor variació des de setembre, i que es tradueix a la vegada en cinc mesos seguits d’increment en la contractació. El sector serveis absorbeix gairebé 9 de cada 10 contractes signats el mes passat a la comarca. La recuperació de la dinamització comercial i turística vers l’any passat s’evidencia també en la variació anual, en que les contractacions han crescut un 94% en relació al juny de 2020.

Podeu consultar més informació i estadístiques a la secció Banc de dades socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Observatori al dia Garraf

Observatori al dia Alt Penedès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *