10.02.2021 · La FEGP explica les principals reivindicacions de les empreses del territori al PSC, PDeCAT, Jxcat, Partit Popular, ERC i En Comú Podem

Comunicats de premsa

La Federació Empresarial del Gran Penedès s’ha reunit amb els grups polítics PSC, PDeCAT, Jxcat, Partit Popular, ERC i En Comú Podem, després d’una carta que es va enviar a tots els candidats al Govern de la Generalitat amb un recull de les principals reivindicacions de l’entitat, especialment relacionades amb el territori però també algunes de generals.

D’aquesta manera, la FEGP, un cop més, ha volgut actuar d’altaveu del teixit econòmic fent arribar les principals queixes i demandes de les empreses del territori:

  1. Inversions al territori: Posar de relleu que les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf han estat a la cua pel que fa als pressupostos de la Generalitat. Un 4,75% sobre el territori català  i rep un 1,8% en el darrer pressupost
  2. Mobilitat:  
    1. Alt cost peatges C-32   
    2. Preu i manteniment deficient en Rodalies Renfe  
    3. Manca Accessos autopistes  
    4. Dèficit transport  públic intercomarcal
  3. Finançament associacions territorials
  4. Accés als Fons europeus per a pimes 
  5. Nou Pacte industrial català
  6. Igualtat d’oportunitats entre homes i dones 

A la reunió amb el PDeCAT, Marc Castells va destacar la feina d’Àngels Chacón com a consellera d’Empresa i Coneixement indicant que va ser una consellera que es va preocupar de les demanes sectorials i d’interlocutar amb els agents socioeconòmics.

Pel que fa al PSC, Juan Luis Ruiz va subratllar la importància de potenciar un turisme de proximitat, familiar i de qualitat que tingui com a referent els actius culturals i territorials. A més, va parlar de totes les propostes de millora com la implantació de carrils busos a l’àrea del Garraf, la millora de la carretera de l’Arboç o del desdoblament de la C-31 a Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. A més, pel que fa a la sanitat, les dues propostes són la construcció d’un nou hospital de referència i garantir les inversions necessàries als hospitals tant a Vilanova i la Geltrú com a Sant Pere de Ribes.

Elsa Artadi de Junts per Catalunya va remarcar la importància de la col·laboració público-privada pel que fa a la productivitat del territori. Va confessar que no hi havia excuses per a la poca inversió al territori però va defensar que és una zona molt estratègica i que aquestes inversions s’han de canviar perquè és una manera de lligar el país ja que les tres comarques son vitals perquè el país flueixi.

Pel que fa al Partit Popular, Santiago Rodríguez av reconèixer que és un territori on s’hi inverteix poc i la mobilitat no és bona i, per tant, no és un territori competitiu. També va voler destacar el NextGenerationEU, ja que el 98% de les empreses del país són pimes però no arriben ajuts i això no és una veritable recuperació econòmica. Rodríguez assegura que Caleb projectes que modernitzin i generin millores per fer front a la crisi, orientats a la sostenibilitat i la renovació energètica.

Lluïsa Llop i Adrià Guevara d’Esquerra Republicana van destacar el lideratge femení a la FEGP i ho va valorar molt positivament. Pel que fa al pressupost d’inversions al territori es van mostrar totalment d’acord i van opinar que potser falta coneixement sobre el territori. Van assegurar que cal tenir clar el problema del Penedès i llavors exigir al Govern de la Generalitat que faci aquestes inversions. A més, van de ser proactius, hem d’anar fent demandes de projectes.

En Comú Podem amb Ramon Arnabat va destacar tres grans temes. Primer, cal treballar en taules de negociació del territori en el marc del conjunt del Penedès. En segon lloc destaca que s’ha de millorar la mobilitat amb serveis de bus i RENFE entre les comarques. Per últim, insisteix que s’ha de reforçar la formació professional.