El col·lectiu de Dones d’Empresa fa 15 anys

Comunicats de premsa General

Les dones del Penedès – Garraf teixeixen una sòlida xarxa de dones emprenedores, espai de suport i acompanyament en el territori empresarial de la FEGP

08 de març de 2023 .- Ara fa 15 anys es va fundar el col·lectiu de Dones d’Empresa com a espai de suport i referència per a dones emprenedores en el territori Penedès – Garraf. Des d’aquell moment, diverses dones compromeses amb el valor de crear una xarxa forta de proximitat, van establir unes sinergies de bones pràctiques, de cooperació en el món laboral i d’ajuda i referència en models que s’havien obert camí en les seves carreres professionals.

El 2023 es parla d’una xarxa consolidada, dirigida per un grup impulsor de dones del territori amb l’acompanyament de la Federació Empresarial del Gran Penedès, que posa tot l’equip tècnic per resoldre la seva activitat.

Avui el col·lectiu té el suport de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, de l’Institut Català de les Dones, treballa en xarxa amb els grups femenins d’altres patronals territorials com ACEBSuma, UEA Inquieta o ADE Vallés, col·labora amb diferents organismes del territori i de tot Catalunya per la creació d’un món on la perspectiva de gènere no suposi una limitació professional.

Durant moments durs com la pandèmia, han aconseguit reinventar-se per mantenir la seva labor i unió, sense deixar que les circumstàncies paressin un motor que feia 15 anys que les empenyia. El primer Congrés en streaming del territori, sessions online per conèixer les associades o trobades a l’aire lliure han estat algunes de les novetats que es van veure obligades a introduir en el seu dia a dia.

Però més enllà d’un butlletí mensual que inspira a moltes dones com ho és el “SOMEmprenedores“, l’espai de networking “Tens 5 minuts?” o l'”Espai Dona” que conjuntament amb CAVA WOMEN celebra el Día Internacional de la Dona, dues de les grans fites del col·lectiu són: la “Trobada anual de Dones” d’Empresa, que el mes de juliol celebrarà la seva setzena edició i que sempre compta amb convidades d’excepció, on les seves carreres i la superació dels obstacles són un referent per les assistents, i el “9è Congrés de Dones d’Empresa”, que tornarà a l’octubre amb diverses ponències i taules de dones que han trencat motlles en les seves professions i que alhora treballen per un món millor sense limitacions de gènere.

La presidenta de la FEGP, la sra. Neus Lloveras vol reconèixer aquesta trajectòria, i a l’assemblea extraordinària de desembre, conjuntament amb l’Executiva i la Junta directiva, van aprovar una reforma dels estatuts fundacionals, on s’aprova que la FEGP incorpori a la seva activitat la perspectiva de gènere.

El pla d’acció del 2023, al voltant del 15è aniversari de Dones d’Empresa estableix una agenda plena de trobades amb diverses organitzacions i amb professionals del territori, que els socis poden consultar a la web de la fegp.cat.

Podeu apuntar-vos a les sessions del Tens 5 minuts fent clic aquí

Si vols saber-ne més, fes clic en aquest enllaç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *