Set de Rumba, Carles Sanahuja i Enric Alegre actuaran en directe el dissabte 2 de juliol. A més, la Capella de Vinseum acollirà el dimecres 29 de juny un tast maridatge d’aniversari
El restaurant ‘El Cigró d’Or’ celebra enguany dues dècades d’ofici. L’establiment del cuiner Oriol Llavina va obrir les portes el 2 de juliol de 2002 a Gelida. L’any 2012 es va traslladar a la seva ubicació actual, a l’altell del Mercat de la Carn de Vilafranca. Llavina reconeix que “vint anys no se celebren cada dia’”. Per aquest motiu, planteja una sèrie d’actes que s’allargaran durant els pròxims mesos.
FESTA D’ANIVERSARI EL 2 DE JULIOL AMB MÚSICA EN DIRECTE I GASTRONOMIA
El dissabte 2 de juliol, dia exacte que el restaurant farà vint anys, la terrassa ubicada a la plaça de l’Oli acollirà una jornada festiva que servirà per commemorar l’efemèride. Al llarg del dia, hi haurà actuacions en directe, acompanyades de diverses propostes gastronòmiques elaborades per l’equip del restaurant.
La jornada arrencarà a les 13.00 h amb un concert del grup ‘Set de Rumba’, una formació penedesenca integrada per David Torres, Oriol Pidelaserra i Nico Ramírez. Els tres músics convidaran al públic a una autèntica festa rumbera, interpretant cançons de noms propis del gènere com Peret, Los Manolos, Los Amaya, Sabor de Gràcia i també d’altres formacions que han deixat empremta com els Gypsy Kings o Gato Pérez. Tot plegat, acompanyat de vermut i entrepans elaborats pel mateix restaurant.
Al vespre, a partir de les 19.30 h, al mateix espai hi actuarà el cantautor vilafranquí Carles Sanahuja Valls, que presentarà els temes del seu primer àlbum en solitari “Allà darrera”, en format banda. Es tracta d’un repertori essencialment acústic, amb pinzellades de música electrònica, que parla de desigualtats socials i de vivències personals i intimistes. Sanahuja estarà acompanyat per Marc Tomàs a la bateria, Toni Hidalgo al baix i a les veus i Jose Luis Arguis als teclats. A més, durant el concert se serviran copes de vi i escumós.
A partir de les 21.00 h, aquelles persones que ho desitgin podran gaudir d’un sopar d’aniversari a l’interior del restaurant que inclourà 4 plats clàssics i festius, acompanyats de vi escumós. Després de l’àpat, a partir de les 23.00 h, els comensals podran escoltar un concert a càrrec d’Enric Alegre & Perdiu Grouse Band. El repertori inclourà un ampli ventall d’estils musicals, des del jazz, el blues, el folk, el bebop, el funk i el soul, passant estàndards de casa nostra, a més d’algun tema original. Hi actuaran Enric Alegre al saxo i a la veu, Pep Mendoza a la guitarra, Pep Coca al contrabaix i Jordi Herreros a la bateria. El preu del sopar – concert és de 45€.
LA PRÈVIA: TAST D’ANIVERSARI A LA CAPELLA DE VINSEUM
Com a acte previ a la festa, el dimecres 29 de juny es farà un tast maridatge d’aniversari a les 20.00 h a la Capella de Vinseum. Amb una capacitat per a 25 persones i un preu de 30€, consistirà en una combinació de 4 mitges racions i vins d’anyades especials per l’establiment: 2002 i 2012.
EL CIGRÓ D’OR: 2002- 2022
Des de juliol de 2002, i a partir del 2012 a Vilafranca, el restaurant El Cigró d’Or és un espai càlid i tranquil on gaudir de la bona cuina. Els productes protagonistes de la carta del Cigró d’Or són fidels al territori. El xef Oriol Llavina n’encén els fogons i, a la vista de tothom, ofereix una cuina amb consciència pels productes de proximitat i de temporada. Reivindica la cuina catalana posada al dia.
EL CIGRÓ D’OR: I ARA QUÈ?
Més enllà de l’activitat habitual al restaurant, Llavina es planteja obrir projectes satèl·lits que complementin el negoci. Aquest passat cap de setmana, ja va estrenar el projecte ‘El Cigró Truck’, una food truck destinada a servir menjar a fires i esdeveniments a l’aire lliure. La terrassa, ubicada a la Plaça de l’Oli, es convertirà aquest estiu en ‘El Cigró Bar’, amb una proposta gastronòmica més informal i complementària al restaurant. Més endavant, recuperarà el projecte ‘El Cigró a casa’ amb menjar saludable per endur. A partir del mes de setembre, a més, Llavina vol instaurar uns sopars especials que es faran el primer dijous de mes a la barra del restaurant. Amb grups molt reduïts, pretén oferir una experiència exclusiva de plats ‘premium’ elaborats per a l’ocasió. De tot plegat, en donarà més detalls en un esdeveniment que el xef vol fer un cop hagi passat l’estiu.