Entrem recull 41.450 litres d’oli usat a escoles, entitats i empreses per a convertir-lo a biodièsel

Notícies d'empresa

Les escoles i empreses de la Vegueria Penedès participants en el projecte mediambiental “Oli, energia i inclusió” recullen 8.400 litres d’oli usat, els ajuntaments 3.400 litres, el sector de l’hostaleria 29.100 litres i s hi sumen 16 empreses durant el 2022.

El projecte de reciclatge d’olis vegetals usats impulsat pel Centre Especial de Treball d’Entrem, Grup cooperatiu d’inserció laboral, ha permès recollir 41.450 litres d’oli usat a 64 escoles, 11 Ajuntaments, 137 establiments d’hostaleria de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf i s’hi sumen 16 empreses fruit de l’expansió del projecte d’olis a les empreses que ofereixen punts de recollida a les seves treballadores.

Aquest oli ha permès generar 33.160 litres de biodièsel i ha suposat un estalvi en emissions de CO₂ de 54.300 kg. A més, amb aquesta recollida s’han pogut estalviar 101.553 euros en depuració d’aigua. Es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen mil litres d’aigua. Per tant, segons aquestes xifres, s’ha evitat la contaminació de 41.450.000 litres d’aigua.

Durant l’any 2022 han participat en el projecte famílies procedents de 45 municipis de les 4 comarques de la Vegueria Penedès.

Així doncs, les xifres obtingudes en el tancament d’aquest exercici, posen de manifest l’acceptació del projecte per part de l’àmbit educatiu, social i empresarial de la Vegueria. A més, continuar ampliant el projecte també permet incidir en l’educació ambiental de ciutadania, ressaltant la importància d’evitar la contaminació de les xarxes d’aigües i reutilitzant residu com a font d’energia que alhora dona feina a persones amb discapacitat i especials dificultats d’inserció del Grup Entrem.

Les escoles i empreses que participen en aquest projecte de recollida d’oli usat, reben un dipòsit de plàstic que s’emporten a casa i el retornen un cop l’han omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se’ls facilita un pot net per repetir el procés.

En el cas de restaurants els recipients són dipòsits més grans, que un cop plens, es recullen i canvien per altres de buits. Les persones treballadores de la cooperativa del Grup Entrem són les encarregades de gestionar-ne la recollida i el procés de reciclatge per transformar l’oli usat en biodièsel com a combustible de transport.

Es preveu que durant 2023 creixi la participació i s’hi sumin noves empreses, entitats i restaurants en aquest projecte mediambiental impulsat per Entrem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *