Les 2es Jornades d’Economia analitzaran els reptes energètics al Garraf i l’Alt Penedès

Comunicats de premsa

Les 2es Jornades d’Economia del Garraf i l’Alt Penedès proposen un programa de ponències i debats per explorar les assignatures pendents pel que fa a transició i eficiència energètiques i per accentuar els reptes de les dues comarques en aquestes matèries.

Amb el títol genèric Els reptes energètics al Garraf i l’Alt Penedès les jornades es faran en dues sessions intensives de matí, els dies 9 i 10 de novembre, a la sala Josep Ll. Palacios, annexa a la Casa de la Vila, a Sant Pere de Ribes.

El grup organitzador el componen les Cambres de l’Alt Penedès i el Garraf, la Federació Empresarial del Gran Penedès i l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, de la mà de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Es compta amb el patrocini de les companyies AKO i Publico i el suport de la Diputació de Barcelona.

Dimecres 9, a partir de les 9h30, la sessió d’obertura reunirà els presidents de les Cambres del Garraf, Àngel Font, i de l’Alt Penedès, Ramon Giró; la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, i la regidora de Desenvolupament Econòmic de Sant Pere de Ribes, Ana Herrera. Tot seguit, la ponència de context anirà a càrrec del geòleg vilanoví Xavier Soler, autor del llibre Ara o mai, amb la proposta d’entendre el planeta i la urgència d’actuar.

Per part de l’Institut Català d’Energia es parlarà de la transició energètica a Catalunya i des del punt de vista de les administracions locals seran els ajuntaments d’Olivella, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú els que exposaran la seva casuística.

En clau de generació d’energies i el seu subministrament es comptarà amb les ponències de les companyies especialitzades Circontrol, Instatec i Cefiner, com també la intervenció de Pere Alemany, expert vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Dijous 10 serà David Moreno, d’Actíva Prospect, qui obrirà el programa per exposar els indicadors de sostenibilitat social i ambiental al Garraf i l’Alt Penedès, amb dades provinents de l’Índex FEGP de Competitivitat. En acabar, el biòleg i ambientòleg Antoni Ferran presentarà la ponència marc amb el binomi del paisatge i l’energia. La segona part d’aquest dijous començarà per parlar de l’eficiència energètica en el sector de l’habitatge, per part dels col·legis d’enginyers i d’aparelladors de la nostra demarcació. El programa continuarà amb l’exposició de casuístiques en relació a l’adopció d’energies renovables, amb aportacions d’empreses del territori, la consultoria Ozcáriz-Lindstrom i InstaLlor.

A la part final es parlarà d’una de les qüestions més esperades. L’ICAEN informarà dels ajuts i subvencions per la implementació de nous sistemes i instal·lacions d’energia a la indústria.

La cloenda comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Agència Node Garraf,
Rosa Huguet; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

Més informació i inscripcions aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *