Mallart Artesans Xarcuters treu al mercat un nou i singular paté gurmet fet amb Malvasia de Sitges

Notícies d'empresa

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria amb compromís social, ha presentat al Gastronomic Forum Barcelona, el seu nou i inèdit producte singular, arrelat al territori, que preserva el patrimoni gastronòmic local i que té, com a ingredients especials, la innovació i el compromís social.

Aquest nou producte, que elabora en exclusiva aquest obrador centenari, situat a La Llacuna (l’Anoia), és el Paté Malvasia de Sitges, el tercer paté gurmet d’elaboració pròpia que Mallart Artesans Xarcuters treu al mercat.

D’aquesta manera, el Paté Malvasia de Sitges s’afegeix a la llista de productes singulars que ha impulsat Mallart Artesans Xarcuters, productes que aposten per maridar la tradició i el territori amb la innovació gastronòmica. En aquesta gamma de productes també hi trobem els elaborats amb Gall del Penedès IGP (Indicació Geogràfica Protegida) i el Paté de La Llacuna elaborat a partir d’una recepta centenària recuperada i adaptada a les noves necessitats del mercat.

La singularitat del Paté Malvasia de Sitges es defineix per ser un producte que conserva el llegat
d’un raïm únic i d’un vi exclusiu
(la malvasia dolça) i que ha comptat amb l’assessorament
gastronòmic de la Fundació Alícia i l’aliança amb el Celler de l’Hospital de Sitges, el bressol de
totes les malvasies que hi ha repartides pel territori català.

El Paté de Malvasia de Sitges, elaborat de manera artesanal a l’obrador de La Llacuna, és una equilibrada combinació de la dolçor del vi de Malvasia, la textura terrosa del carquinyoli i el gust tradicional del receptari tradicional català. El Paté Malvasia de Sitges és un producte que conserva la potència aromàtica d’aquest raïm únic i l’excel·lència dels productes que es cuinen a foc lent de forma totalment artesanal. Aquest nou paté, amb ingredients com l’ametlla o el carquinyoli, evoca al paladar les tradicionals postres de músic.

Aquest nou i innovador producte es podrà trobar, a partir de la primera setmana de novembre, a la botiga online de Mallart Artesans Xarcuters (www.embotitsmallart.com) i a la botiga de l’obrador de La Llacuna.

Tres patés, tres territoris i un àpat
Mallart Artesans Xarcuters posa a disposició del consumidor l’experiència de poder fer un viatge pel patrimoni gastronòmic del territori del Gran Penedès en un sol àpat, descobrint sabors tradicionals que cal preservar i posar en valor.

Per l’aperitiu, ens convida a degustar el Paté de La Llacuna, una recepta tradicional recuperada i posada en valor i un paté catalogat per la seva personalitat, el qual té un sabor equilibrat i vellutat, i una textura untuosa i pastosa amb una gran intensitat al paladar que li confereixen les espècies i el conyac.

Com a plat principal, proposem el Paté rústic de Gall del Penedès IGP, cuinat a la catalana, amb orellanes, panses i pinyons, i amb un sabor que recorda als rostits de festa. Un paté que ha rebut el premi al “Gust més original” als Premis Innoforum del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

El Paté de la Llacuna i el de Gall, a més, acaben de rebre el premi a la Innovació alimentària 2023 a la Nit del Gurmet català 2023.

I per postres, degustarem el nou Paté Malvasia de Sitges, inspirat en les tradicionals postres de
músic, que ens sorprendrà amb la dolçor d’aquest vi exclusiu i un toc de carquinyoli.

Fem la botifarra a l’exclusió
Mallart Artesans Xarcuters és la primera xarcuteria amb compromís social i que crea llocs de treball per a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió. A través de l’elaboració d’embotits artesanals (cuits, curats i frescos) que preserven la tradició es fa possible un projecte alimentari i social.

Mallart Artesans Xarcuters és la història d’èxit de la transformació d’un centenari obrador familiar i rural en una iniciativa amb impacte social i alimentari de la mà de la Fundació Mas Albornà. Un projecte de compromís i contribució social que fa la botifarra (blanca, negra o crua) a l’exclusió.

La història s’inicia quan la família Mallart, elaboradora d’embotits de qualitat a La Llacuna (Anoia) durant cinc generacions, es troba amb un desafiament crucial: la continuïtat del seu llegat estava en perill, ja que el relleu generacional, l’Ernest, té discapacitat intel·lectual.

Amb l’objectiu de preservar la tradició xarcutera i garantir el lloc de treball del seu fill, la família contacta amb la Fundació Mas Albornà, entitat social referent al territori en la inserció social i laboral de persones amb discapacitat.

El 2019, la Fundació transforma l’obrador centenari amb un doble objectiu: continuar elaborant productes artesans de qualitat i donar resposta a l’exclusió laboral de les persones amb discapacitat i trastorn mental, un col·lectiu amb una taxa d’atur alarmant del 70%.

Mallart Artesans Xarcuters ha rebut diferents premis i reconeixements com el Premi al creixement empresarial mitjançant innovació del Clúster Catalonia Food Retail i el Premi Innofòrum al gust més original, atorgat al Paté Rústic de Gall del Penedès IGP pel Fòrum Gastronòmic de Barcelona, entre d’altres.

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONTACTEU-NOS
Cristina Barbacil Mestres. Directora de comunicació i projectes
comunicacio@masalborna.org | www.masalborna.org | t.93 8921050 | f. 93 818 13 52
Seguiu-nos: Twitter: @masalborna | FB: masalborna | YOUTUBE: masalborna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *