Óbal, l’estudi de creativitat, disseny i packaging dels sector del vi a Sant Sadurní d’Anoia dirigit per Blai Carda, ha estat partícip des de fa un temps de les inquietuds que ha generat entre els seus clients del sector vitivinícola la nova normativa sobre l’etiquetatge del vi de la UE. Aquesta nova normativa entrarà en vigor el 8 de desembre de 2023, i obligarà a indicar a l’etiqueta els ingredients i la informació nutricional dels productes. A causa de l’espai reduït de les etiquetes del vi, s’ha autoritzat als cellers a comunicar part d’aquesta informació obligatòria mitjançant etiquetes digitals a través de codis QR.
Després de comentar-ho amb molts dels seus clients, des d’Óbal van copsar que, malgrat les ofertes que ja hi havia al mercat, no tots trobaven la solució tècnica i la proposta econòmica que s’adaptava a ells. És per això que, després de valorar les propostes existents al mercat i les necessitats dels seus clients, van decidir crear una plataforma pròpia capaç de donar resposta a les mancances de la gran majoria de cellers, Digital Label.
Digital Label és una eina que permet crear i gestionar etiquetes digitals amb codi QR de forma fàcil i segura. A més, a diferència d’altres plataformes, a Digital Label el propietari dels codis QR és el mateix client i no la plataforma. Aquesta qüestió no és menor, ja que dona llibertat a l’hora de poder exportar els codis QR cap a un servidor propi sempre que el client ho vulgui i no el lliga permanentment a cap plataforma i a les seves tarifes si vol conservar els seus codis QR. L’altre punt fort de Digital Label és el seus sistema de preu flexible que el fa molt interessant per a petits i mitjans el·laboradors.