Conveni de col·laboració entre ENTREM i el Grup Sumarroca

Notícies d'empresa

La col·laboració és en el marc del projecte de Responsabilitat Social Empresarial que té per lema “Que no et rellisqui, recicla l’oli”, i que promou la recollida d’oli de les llars.

El Grup Sumarroca i el Grup cooperatiu d’inserció laboral ENTREM, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb especials dificultats d’inserció sociolaboral, signen un conveni de col·laboració en el marc del projecte d’economia circular “Que no et rellisqui, recicla l’oli”.


Aquest compromís permet al Grup formar part de la xarxa #EntremRSC, una Xarxa d’Empreses i Entitats compromeses socialment amb el medi ambient, les persones i el territori a través d’accions que fomenten, en aquest projecte concret, la recollida d’olis vegetals d’ús domèstic a través de les treballadores de les empreses d’ aquesta xarxa així com la inserció laboral de persones amb vulnerabilitat social.

El programa posa a la disposició un contenidor de recollida d’oli a les instal·lacions de Bodegues Sumarroca i cedeix ampolles, Clakis, a les persones treballadores del Grup amb la finalitat d’emmagatzemar les restes d’oli vegetals de les cuines de les llars i evitar que es llencin de manera imprudent. D’aquesta manera, es garanteix el reciclatge de l’oli vegetal d’ ús domèstic en el marc d’un projecte innovador, eficaç, social i mediambiental.


La importància de reciclar l’oli
L’oxidació de l’oli provocat per l’escalfament, comporta un augment del grau d’acidesa que el fa inapropiat per al consum humà però encara reutilitzable per a usos industrials. De l’oli reciclat es poden elaborar subproductes com biodièsel, glicerina, sabons, fertilitzants o pinsos. La contaminació de l’aigua degut a la mala gestió del residu de l’oli comporta que 1 litre d’oli pugui contaminar 1 milió de litres d’aigua potable.

ENTREM
Entrem Grup Cooperatiu d’ inserció laboral som un grup cooperatiu d’iniciativa social sense afany de lucre.

Treballem per a la transformació social i laboral en favor de persones vulnerables. Des dels nostres centres de treball i formació, promovem la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, amb trastorn de Salut Mental i/o disCapacitat, mitjançant la gestió de serveis i el desenvolupament de programes de formació i acompanyament sociolaboral fets a mida, a les capacitats de les persones, i donant resposta a les necessitats de les nostres clientes i col·laboradores.
Som el fruit de l’esforç emprenedor de 5 pesones que van crear la primera cooperativa catalana fundada íntegrament per persones que conviuen amb una realitat de Salut mental fa 28 anys a Vilafranca del Penedès. Des de llavors fins ara, no hem parat de crèixer fins a les 230 persones treballadores que conformen els nostres equips en l’actualitat.
Oferim serveis en els sectors de la jardineria, neteja, consergeria, comerç, manipulats i gestió de residus per a empreses, entitats i administracions públiques així com serveis de formació i acompanyament sociolaboral a les persones amb trastorn de salut mental, disCapacitat i/o en risc d’ exclusió social.

El Grup Sumarroca
El Grup Sumarroca engloba la passió per la terra i la tradició propis de l’herència agrícola amb un esperit inquiet.
Compta amb finques multi cultiu que estan cultivades seguint la consciència ecològica i sostenible respectuosa amb l’entorn i el territori, valors que també comparteixen els altres dos projectes del grup: Aranca (conserves vegetals amb valor afegit) i Molí Coloma (Oli d’oliva verge extra del Penedès i el Priorat). La Finca Sumarroca està ubicada en un entorn privilegiat influenciat pel Riu Anoia, el clima Mediterrani i el Massís de Montserrat, un ecosistema idoni per a la preservació de la biodiversitat, una riquesa que vigilem i promovem.
Al Grup Sumarroca treballem per obtenir productes autèntics, amb gran personalitat i una ferma aposta per les varietats del territori com el xarel·lo i el macabeu, en el cas de Sumarroca; l’arbequina i la recuperada arbosana a Molí Coloma i el cigronet de l’Alta Anoia, el Fesol de Santa Pau o la llentia de la Segarra en el cas d’Aranca. Sumarroca trasllada els valors de responsabilitat envers la sostenibilitat també en els diferents processos productius, en l’ús de materials respectuosos, i l’optimització de recursos, en una voluntat constant de reducció de la petjada de carboni i de millora de l’impacte de la nostra activitat.
A Sumarroca creiem en una activitat inclusiva i, promovem accions socials que facin arribar la cultura del vi, de l’oli i de l’alimentació saludable a tothom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *