La FEGP col·labora amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en el projecte VNG: Empreses cibersegures

Comunicats de premsa Normatives, ajuts i subvencions Projectes Impulsats Sectorials

Una campanya que busca conscienciar a les persones sobre la seguretat digital i auditar a les empreses sobre les mancances i/o necessitats, oferint formació i informació al més alt nivell.

Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, 10 de març .- Empreses cibersegures és una campanya adreçada a indústries, comerços i negocis amb seu a Vilanova i la Geltrú per tal de millorar la seguretat dels seus entorns digitals. Neàpolis i l’Oficina Municipal d’Empresa oferiran al llarg dels mesos de març i abril tests d’autodiagnòstic, formació presencial i en línia, material informatiu, una jornada específica i auditories gratuïtes, amb la col·laboració de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

El projecte va ser rebut per Neus Lloveras en un moment  “On les incidències provocades per diferents atacs informàtics han col·lapsat l’agenda informativa, és l’ocasió per conscienciar als entorns professionals que tothom és susceptible de ser atacat i que la seguretat comença per la gestió dels correus que fan els treballadors, per tant la informació és clau “.

La regidora d’Empresa i Innovació, Conxi Martínez, també fa referència a una primera avaluació de la situació i apunta que hi ha “poca consciència sobre la ciberseguretat, poca inversió i poca formació”. Per això diu la regidora “hem proposat un seguit d’accions per tal que totes les empreses, comerços, establiments, negocis puguin tenir eines per millorar la seguretat dels seus entorns digitals”

David Andreu, de l’empresa ADQA, és qui presenta la part tècnica del projecte. El primer element de la campanya és un test d’autodiagnòstic del nivell de seguretat. Aquest test es podrà contestar en línia, i donarà un diagnòstic de la situació en l’àmbit de la ciberseguretat de l’empresa. La segona eina és un llibre de bones pràctiques sobre la ciberseguretat a Vilanova i la Geltrú, un punt de partida, guia bàsica de la ciberseguretat per a les empreses. Aquest document estarà a disposició de qui el necessiti amb indicacions per millorar la seguretat del seu negoci. El llibre va acompanyat d’un cartell de conscienciació dels riscos de la ciberseguretat en l’entorn empresarial.

“Volem fer des de l’Ajuntament aquest acompanyament perquè és molt necessari” afirma Conxi Martínez, “perquè quan una empresa pateix un atac d’aquestes característiques li queda bloquejada tota la seva activitat”. Per això l’Ajuntament també oferirà auditories gratuïtes sobre seguretat a empreses de VNG. “Seran anàlisis més profundes” avança Martínez, “vinculades a temes com els sistemes d’antivirus, l’anti spam, els sistemes d’accés a la xarxa informàtica, les actualitzacions, la seguretat dels telèfons mòbils…”

Moment de la roda de premsa

El moment destacat de campanya serà una jornada sobre ciberseguretat empresarial el 23 de març, “Preparats per al ciberatac: Jornada de ciberseguretat empresarial” amb representació de l’Agència Catalana de Ciberseguretat i empreses expertes en el tema. És un acte obert a tothom, amb inscripció prèvia, on al llarg de dia s’explicaran les últimes tecnologies disponibles i es debatrà sobre bones pràctiques en ciberseguretat.

Aquesta jornada es complementarà el 20 d’abril amb una jornada de formació gratuïta, i també una sèrie de píndoles en línia, per aquelles persones que no puguin assistir a la formació presencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *