La Fundació Abat incrementa en un 12% el nombre de persones ateses en els seus recursos residencials

Notícies d'empresa

La Fundació Sant Antoni Abat va atendre gairebé 90 persones en risc d’exclusió social en els seus habitatges d’acollida durant el 2021, xifra que representa un increment del 12% respecte a l’any anterior. Es tracta de persones alliberades de centres penteniciaris, persones sense llar i joves amb risc d’exclusió social, entre altres perfils. Per fer front a les necessitats d’aquests col·lectius desfavorits, la Fundació gestiona quatre habitatges (tres a Vilanova i la Geltrú i un a Martorell), i cedeix també altres dos pisos a Càritas, situats a Vilanova. A més té en projecte l’obertura de nous recursos residencials a la capital del Garraf durant els pròxims mesos.

L’actuació del voluntariat de la Fundació també ha experimentat un fort creixement durant el 2021. Així, els voluntaris i voluntàries de l’entitat van realitzar un total de 1.093 accions durant l’any passat, xifra que suposa 10.376 hores d’atenció. Això suposa gairebé el doble d’actuacions i hores d’activitat que l’any anterior. Tot i l’aturada del voluntariat hospitalari, a causa de la pandèmia de Covid-19, l’augment de les accions de voluntariat penitenciari, a través del Projecte VIA (Voluntariat d’Interns i Alliberats), és l’origen d’aquest creixement. Altres accions destacades de 2021 ha estat la col·laboració amb el Projecte Mo-Mo-Pa-EC (monitorització de la mobilitat de malalts de Parkinson amb finalitat terapèutica), que lidera el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf; i amb el Projecte Envellint, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de millora de la salut integral de la gent gran i prevenció de les caigudes.
Pel que fa als recursos econòmics, la Fundació Abat va tenir una despesa social de 450.000 euros el 2021, un 27% més que l’any anterior, a causa de l’increment en el nombre de serveis que presta. La Fundació és una institució sense ànim de lucre que té com a principal finalitat fundacional “el desplegament i la prestació d’atenció sanitària i social en l’àmbit de Vilanova i la Geltrú i la seva àrea d’influència”. Forma part de la Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú, de la Coordinadora de Fundacions de Catalunya, i de la Federació Catalana de Voluntariat. Està adscrita com a sòcia al Pacte de les Nacions Unides per a un Desenvolupament Sostenible.
Podeu consultar la nostra memòria completa aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *