L’alça dels preus del cafè verd preocupa els torradors

Notícies d'empresa

L’increment de la demanda de cafè aràbica i l’esgotament dels estocs als països consumidors han dificultat les importacions, agreujades per la situació geopolítica i les fluctuacions del mercat.

A Quality Blends , expresem la nostre preocupació per la situació econòmica que està afectant el sector cafeter. El consum del Aràbica està augmentant significativament, col·lapsant els països productors que no poden satisfer les necessitats d’un mercat madur. Altres primeres matèries com el sucre i el cacau també estan experimentant augments de preu, juntament amb els elevats costos de l’energia, especialment del gas, imprescindible per torrar el cafè.

Els torradors ens hem vist obligats a repercutir l’augment de preu als bars i cafeteries, que no tindran cap més remei que pujar el preu de la tassa de cafè al consumidor final. Segons l’Organització Internacional del Cafè (OIC), el preu del cafè verd ha continuat pujant per sisè mes consecutiu, amb els robustes liderant aquesta tendència. El gra de robusta, una varietat procedent principalment d’Àsia (Vietnam com a principal productor), ha augmentat un 167% el seu preu en els últims quinze anys i un 50% des d’inicis de 2024. S’espera que aquesta tendència continuï a l’alça en els pròxims mesos.

Pel que fa al gra aràbiga, la varietat més popular, procedent principalment d’Amèrica central i del sud, s’ha encarit un 60% des d’octubre de 2023 i un 15% en els primers mesos de 2024. La OIC preveu que els preus puguin reduir-se amb l’arribada de la temporada de collita al Brasil al maig, on es preveu un augment del 7,7% de la seva producció.

Carlos Gotor, president del Gremi del Cafè, afirma que “hi ha hagut un increment de demanda molt alt d’aquest tipus de cafè, els estocs que hi havia als països consumidors s’estan esgotant, i les importacions costen d’arribar a causa del trànsit marítim a causa de la situació geopolítica i a les fluctuacions dels preus del mercat”.

A més de la puja de les matèries primeres, el Gremi del Cafè mostra la seva gran preocupació pel preu de l’electricitat i del gas, factors clau per al torrat del cafè. Cal entendre que el cafè es compra verd i es torra a Catalunya com un producte de km 0.

A Quality Blends tenim la tasca d’assegurar un cafè torrat 100% artesanal, sinònim de qualitat, prestigi i feina ben feta. L’increment del preu del cafè en origen sempre ha estat la principal preocupació per a tots nosaltres perquè al final s’ha de repercutir en el preu de la tassa que prenen cada dia al bar”.

Conclusions:
L’augment dels preus del cafè verd, juntament amb el dels costos energètics i altres matèries primeres, tindrà diverses conseqüències per al sector HORECA i el consumidor final:

  1. Augment del preu de la tassa de cafè: Els bars i cafeteries es veuran obligats a incrementar els preus per mantenir la seva rendibilitat.
  2. Pressió sobre els negocis locals: Els establiments hauran de gestionar amb cura els seus costos per evitar perdre clients.
  3. Canvis en els hàbits de consum: Els consumidors poden optar per alternatives més econòmiques o reduir el seu consum de cafè fora de casa.
    A Quality Blends, continuarem treballant per garantir un cafè de qualitat i agraïm als consumidors la seva comprensió i suport durant aquest període de canvis en els preus del cafè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *