Aquesta acció s’ha coordinat des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, per donar resposta a la situació sobrevinguda del tancament de la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú.
Vilanova i la Geltrú, 30 de juny de 2022.
Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Pacte per a l’Ocupació del Garraf i en coordinació amb l’Institut Municipal d’Educació i Treball de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf, Node Garraf i la Federació Empresarial del Gran Penedès, s’ha organitzat una sessió de Job Speed Dating o entrevistes ràpides, adreçades al personal de Mahle que s’ha quedat sense feina pel tancament de la planta a Vilanova i la Geltrú el gener passat.
La sessió s’ha fet avui a la seu de Neàpolis i ha comptat amb la participació de més de 50 persones i 14 empreses del Garraf, Baix Penedès i Alt Penedès, que han presentat ofertes de feina per a cobrir 23 llocs de treball. A més a més, la Federació ha tingut l’oportunitat de presentar la borsa de treball a una vintena de les persones assistents i ha recollit les seves necessitats, per tal de donar sortida laboral des de les ofertes publicades per les empreses de la FEGP.
La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, destaca que “la celebració d’aquesta sessió és una bona notícia, perquè és una acció que exemplifica les mesures que són possibles si es treballa coordinadament amb tots els actors implicats” i agraeix especialment al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya “perquè per primera vegada, a tot el país i a la nostra comarca, posa en pràctica una acció per a donar una alternativa a les persones que malauradament han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència del tancament de la Mahle”.
Gallardo també ressalta que “són dos treballs en paral·lel: la feina que s’està fent en l’àmbit de les possibilitats de reindustrialització de la planta i per l’altra, i evidentment urgent, és que les persones afectades vegin que les administracions i els agents socials i econòmics treballem conjuntament per a intentar donar uns recursos i una sortida a aquelles persones que encara han de continuar al mercat laboral”.
Aquesta proposta s’ha treballat sota el paraigües del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, segons els pilars de la concertació, amb l’objectiu de realitzar una acció en coordinació amb totes les entitats que en formen part. Aquest treball conjunt ha permès trobar empreses interessades en els perfils i l’experiència laboral dels i les extreballadores de la Mahle i que es troben en procés de recerca de feina.
En aquest sentit, persones amb perfils d’encarregats de control de qualitat, caps de línia de producció, tècnics enginyers de processos, operaris de producció, manteniment i taller, consergeria, i auxiliars administratius/ves han pogut entrar en contacte amb altres empreses que necessiten personal d’aquestes característiques. Després de la sessió d’entrevistes ràpides, les empreses es posaran en contacte directament amb les persones candidates per continuar amb el procés de selecció.
Aquesta és una actuació innovadora feta a mida per donar resposta a la situació sobrevinguda del tancament de la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú. Totes les institucions i entitats que han participat en la coordinació d’aquesta acció han quedat satisfets amb els resultats obtinguts, tant per a les persones en cerca de feina, com per a les empreses participants.
El Pacte per a l’Ocupació del Garraf està format pel Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l’Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, la Mancomunitat Penedès Garraf i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Ensenyament, com a representació de la participació dels instituts en el procés de concertació.