Oda al Xarel·lo de les Muntanyes d’Ordal

Notícies d'empresa

Albet i Noya treu al mercat dos nous vins parcel·laris elaborats amb la varietat reina del Penedès

El Corral Cremat és un escumós amb més de 10 anys de criança i El Bosc Negre un xarel·lo brisat envellit en botes de roure

Ja fa uns mesos que va veure la llum el Clàssic Penedès El Corral Cremat 2011 d’Albet i Noya. Un vi escumós de llarga criança elaborat amb xarel·lo d’una vinya molt particular del celler de Subirats i que ha rebut grans elogis de la crítica nacional i internacional. Ara, seguint la mateixa línia, l’equip de Josep Maria Albet ha presentat El Bosc Negre, un vi blanc de xarel·lo brisat, anyada 2019, que també fa honor a la vinya d’on neix, al cor de les muntanyes d’Ordal.

La vinya del Bosc Negre és un paratge de petites terrasses de pedra seca enmig de la muntanya, ubicada a 400 metres d’altitud i amb ceps de xarel·lo plantats l’any 1962. La vinya té un doble vessant i, en una part, les terrasses estan orientades a l’est, cap al port d’Ordal, i en l’altra, a l’oest, cap a la plana penedesenca. D’aquest xarel·lo se n’ha seleccionat el millor raïm i s’ha fet una lleugera maceració amb les pells i posterior criança en botes de roure francès. El vi ha reposat 2 anys en ampolla abans de sortir el mercat.

Amb aquest vi, Albet i Noya recupera la tradició de fer xarel·los brisats, una tipologia de vi que
Josep Maria Albet ja va iniciar a principis dels anys 90 amb l’aleshores anomenat Xarel·lo
Col·lecció.

El Corral Cremat i El Bosc Negre se sumen així a la llista de xarel·los emblemàtics del celler.
Des del popular Curiós, xarel·lo jove d’anyada; el vi de criança El Fanio, també d’un paratge
particular; o l’Efecte Ancestral, un Clàssic Penedès elaborat amb el mètode ancestral i sense
sulfits afegits.

El Corral Cremat. Xarel·lo 100%. Anyada 2011. Clàssic Penedès. PVP: 59€
Més informació: www.albetinoya.cat/elcorralcremat.php

El Bosc Negre. Xarel·lo 100%. Anyada 2019. Vi Brisat. PVP: 22,90€
Més informació: www.albetinoya.cat/elboscnegre.php

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *