FEGP Terramar

Aquest diumenge 7 de maig el Festival Terramar de Sitges col·labora un any més amb la iniciativa europea de sensibilització ambiental Let’s Clean up Europe

Notícies d'empresa

De les 10 a les 13 h, es realitzaran activitats de neteja d’espais naturals per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura.

En el marc de la iniciativa europea Let’s clean up Europe, el Centre d’Estudis del Mar, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, ha programat per al diumenge 7 de maig dues accions de neteja a Sitges per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen a les platges i al mar i el seu impacte sobre el medi marí. Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) i el Festival Jardins de Terramar, que un any més se suma a la jornada comptant amb la col·laboració dels patrocinadors del certamen musical Caixabank, Yamaha, Freixenet, Viña Esmeralda i l’hotel Me Terramar, que seran partícips de l’acció.  El Festival Jardins de Terramar ha col·laborat també fent una crida a la participació a través de les seves xarxes socials i altres canals de comunicació propis per aconseguir el major nombre de persones convocades

Una de les accions es realitzarà a les platges de la Barra, Terramar, les Anquines i Cellerot, on les persones participants netejaran la sorra de plàstics i d’altres petits residus, com envasos, papers i burilles de cigarret. L’organització facilitarà guants i sacs per a la recollida. L’activitat, oberta a tots els públics, es desenvoluparà entre les 10 i les 13 h. Es recomana portar roba i calçat còmodes, gorra i crema solar. Per participar-hi, cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.  

Paral·lelament, es durà a terme l’acció de neteja del fons marí del tram litoral situat davant del Centre d’Estudis del Mar. Per participar-hi, cal disposar de la titulació mínima de bussejador d’1 estrella o equivalent (Open Water Diver) i comptar amb una assegurança per a activitats subaquàtiques. L’organització proporcionarà ampolles d’immersió, ploms i sacs per recollir les deixalles. L’activitat no inclou la resta de material, com vestit de neoprè, màscara subaquàtica, aletes o reguladors, entre altres. Les persones interessades a participar en aquesta acció han de formalitzar inscripció.

Aquesta activitat de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 4 “Educació de qualitat”, 13 “Acció climàtica” i 14 “Vida submarina”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Acreditacions de mitjans: com@festivaljardinsterramar.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *