14.01.2021 · Comunicat entitats empresarials de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf sobre les restriccions pel Covid

Comunicats de premsa

El passat 19 de novembre les entitats sotasignants fèiem un comunicat conjunt demanant accelerar la desescalada que s’havia d’iniciar i reclamant la posada en marxa urgent de plans d’ajuda realistes.

Malauradament ha passat tot el contrari, es va produir una tímida reducció de mesures restrictives durant pocs dies per posar en marxa a partir del 21 de desembre un nou pla de restriccions que es va ampliar a partir del 7 de gener, sense crear els plans d’ajuda corresponents.

Amb tot això hi ha moltes activitats que estan al límit de la seva capacitat de resistència, especialment les relacionades amb el turisme, la restauració, el comerç, el transport, les agències de viatges, l’esport i la cultura.

Per aquest motiu les entitats sotasignants, representatives del teixit empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, però també de col·lectius d’àmbit general, mirem amb preocupació cap al 17 de gener, data en que s’acaben les mesures vigents des del passat dia 7, i demanem al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat Espanyol:

Primer: Que la Generalitat de Catalunya revisi les mesures restrictives a partir del 18/01/2021 obrint un diàleg constant amb els sectors afectats i aplicant criteris selectius pel que fa a activitats (sectors i subsectors) i territoris.

Segon: Que la Generalitat de Catalunya posi en marxa de manera urgent plans d’ajuda suficientment dotats per tots els sectors afectats.

Tercer: Que l’Estat Espanyol transfereixi a la Generalitat de Catalunya els recursos necessaris per poder realitzar plans d’ajuda suficients pels sectors afectats.

I per aprofundir-hi i potenciar el diàleg i treball conjunt entre l’administració i tot el teixit empresarial del país, avui mateix demanarem una reunió amb el Conseller d’Empresa i Coneixement, Sr. Ramon Tremosa.

Dijous, 14 de gener de 2021

Signants: